Proceduri simplificate şi taxe mai mici pentru BRANŞARE INDIVIDUALĂ. Deocamdată, doar solicitări către Apă Canal

Proceduri simplificate şi taxe mai mici pentru BRANŞARE INDIVIDUALĂ. Deocamdată, doar solicitări către Apă Canal
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Directorul din cadrul Prefecturii, Vasile Pârlog, şi pensionarii au cerut conducerii Apă Canal, marţi, 23 iunie, la Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, să simplifice procedurile pentru realizarea branşamentelor individuale la apă rece şi să reducă sumele care trebuie plătite pentru obţinerea documentelor necesare pentru racordarea individuală la reţea.

"Apă Canal ar trebui să găsească o soluţie pentru simplificarea procedurii, cel puţin până când trece valul acesta de cereri. Trebuie să existe o mai mare libertate în circulaţia hârtiilor, pentru ca oamenii să aibă apă mai repede", a spus Vasile Pârlog. Directorul general al Apă Canal, Gelu Stan, a promis că va avea în vedere observaţiile şi că va încerca să găsească soluţii.

Până pe 15 iunie au fost înregistrate la sediul societăţii Apă Canal aproape 7.000 de solicitări de branşare şi contorizare individuală şi au fost realizate 2.479 de contracte noi de furnizare a apei reci.

Taxa de emitere a avizului de racordare este, în acest moment, de 124 de lei, iar taxa pentru realizarea lucrărilor de racordare este de 230 de lei. Potrivit directorului Apă Canal, este dificil şi demersul dovezii că un solicitant este cu plata utilităţii la zi.

"Toată lumea spune că plăteşte apa, dar nimeni nu poate face dovada că este cu plata la zi, pentru că nu are contract cu noi. Nu se poate verifica dacă a plătit sau nu. Dovadă este şi faptul că unii care au venit să ceară branşament individual au adus adeverinţe false, precum că au plata la zi, dar i-am prins că aveau datorii la asociaţii", a mai spus reprezentantul furnizorului de apă rece.

În acest moment, 31 de asociaţii de proprietari, din cele 727 existente în oraş, au sistată furnizarea apei reci.

Citit 3300 ori Ultima modificare Marți, 23 Iunie 2015 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.