Becali spune că nu are de gând să renunţe la mandatul din Parlamentul European

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Europarlamentarul Gigi Becali a declarat, joi, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis definitiv că nu poate părăsi Bucureştiul şi Ilfovul,că nu va renunţa la mandatul din Parlamentul European şi că după ce va depune jurământul va avea imunitate, fiind dorinţa lui Dumnezeu de a fi liber.

"Merg, depun jurământul şi sunt europarlamentar. După aia am imunitate, ce mai îmi fac?", a spus Becali, după ce a aflat sentinţa magistraţilor.

Omul de afaceri a adăugat că nu are nevoie de decizia magistraţilor pentru a ajunge în Parlamentul European. "Mie mi-a dat Dumnezeu voie să fiu liber. Depinde de ei? Asta e e legea şi ei trebuie să respecte, nu eu", a afirmat Gigi Becali.

Totodată, Becali l-a acuzat şi pe unul dintre cei trei judecători din completul care a luat decizia spunând că ar trebui dat afară din magistratură. "Nu v-am spus eu de judecătorul Matei? Când l-am văzut pe judecătorul Matei am vrut să şi amân. Ăla trebuie dat afară din justiţie, din magistratură. Ce să-i spui lui Matei? Pentru ce să renunţ eu la mandat? Că vrea judecătorul Matei? Sunt şi alţi judecători în ţara asta. Nici nu trebuie să merg eu să-mi iau mandatul. Mandatul se dă şi fără să fiu eu acolo şi jurmântul te duci tu şi-l depui tu", a mai spus Gigi Becali.

Judecătorul Dorel Matei este cel care a avut opinie separată atunci când a fost eliberat din arestul preventiv Becali.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, definitiv, că Gigi Becali nu poate părăsi Bucureştiul şi judeţul Ilfov, admiţând recursul procurorilor împotriva deciziei instanţei inferioare, prin care patronului stelist i se înlocuise interdicţia de a pleca din Capitală cu cea de a părăsi ţara.

Judecătorii au respins, joi, şi recursul făcut de Gigi Becali, care a cerut să poată pleca din ţară, având în vedere că este europarlamentar.

Decizia de joi a fost luată de doi judecători, al treilea magistrat din complet având opinie separată. Completul este acelaşi care a hotărât eliberarea lui Becali.

Citit 620 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.