Un gălăţean susţine că a fost agresat de poliţişti

Un gălăţean susţine că a fost agresat de poliţişti
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

A ajuns încătuşat la secţia de poliţie, după ce nu i s-a acordat prioritate la trecerea de pietoni. Asta povesteşte Marian Hodorog, un gălăţean în vârstă de 43 de ani. Bărbatul spune că a traversa strada, în Micro 39, pe marcajul pietonal şi culoarea verde a semaforului: „La jumătatea trecerii de pietoni, la  a doua secţiune, când pentru pietoni era verde, o maşină de poliţie a trecut prin faţa mea. Le-am spus „mă, ce faceţi?. Ei au oprit şi s-au dat jos din maşină şi bănuiesc că au oprit pentru că le-am spus „mă, ce faceţi”, ca şi cum ar fi fost o insultă”, povesteşte Marian Hodorog.

De aici a început conflictul, în urma căruia gălăţeanul s-a ales şi cu mici vânătăi pe corp. Poliţiştii au tras pe dreapta şi l-au legitimat pe gălăţean. Acesta a refuzat să se legitimeze înainte ca poliţiştii să îi arate legitimaţia. „Eu am refuzat să mă legitimez, m-au bruscat, m-au agresat şi au vrut să mă bage cu forţa în maşină”, îşi aminteşte bărbatul.

În urma acestei întâmplări, Marian Horodog a pus mâna pe telefon şi a sunat la 112, cerând ajutorul unui alt echipaj de poliţie. În ciuda faptului că a sperat că lucrurile vor intra pe un făgaş normal, unul dintre poliţiştii veniţi ulterior la faţa locului l-a încătuşat pe gălăţean şi l-a băgat în autospecială, pentru a-l duce la Secţia 4. „Pe drum, mi-a adus injurii, m-a jignit, m-a înjurat de mamă şi m-a ameninţat că mă bate la secţie. Într-un târziu, le-am spus cum mă cheamă, au verificat în baza de date şi mi-au făcut un proces verbal. Am solicitat ca la obiecţiuni să se treacă faptul că nu mi-au acordat prioritate. Au refuzat să treacă acest lucru, motiv pentru care nu am vrut să semnez procesul verbal”, a adăugat Marian Hodorog.

De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Crina Dragu, susţine că bărbatului nu i s-a acordat prioritate, pentru că nu se afla pe trecerea de pietoni, ci pe un scuar, şi că a fost încătuşat pentru că era violent şi a refuzat să se legitimeze. Poliţiştii au virat dreapta, pentru că aveau verde intermitent la semafor şi nu era niciun pieton pe trecere, susţin reprezentanţii IPJ. Cu toate acestea, Crina Dragu ne-a confirmat că s-a deschis o anchetă şi că Marian Hodorg a fost sancţionat pentru că a refuzat să se legitimeze.

Bărbatul s-a ales şi cu o amendă de 200 de lei, iar acum vrea să meargă în instanţă pentru a-şi găsi dreptatea.

Citit 6052 ori Ultima modificare Joi, 21 Iulie 2016 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.