Concert aniversar al trupei Negură Bunget

Concert aniversar al trupei Negură Bunget
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Negură Bunget revine în Galaţi pe 28 septembrie în cadrul unui concert care va sărbători lansarea oficială a noului album "Zi", 20 de ani de activitate Negură Bunget, dar şi 10 ani de la lansarea albumului "Om".

Gabriel Mafa (tobe, percuţie, ţambal, tulnic), Tibor Kati (voce, chitară, clape), Adrian Neagoe (chitară, voce, clape), Ovidiu Corodan (bas şi voce) şi Petrică Ionuţescu (instrumente tradiţionale)  promit un concert ce va reflecta această aniversare, cu piese cântate în premieră.

Albumul "Zi" va fi lansat în septembrie de casa de discuri germană Prophecy Productions, fiind a doua parte a trilogiei inspirată de Transilvania, trilogie care explorează elementul uman, practicile şi tradiţiile, legătura cu natura şi felul în care aceasta a modelat orizontul spiritual al localnicilor. A doua fază a trilogiei e simbolizată prin vorbă.

În cei 20  de ani de activitate Negură Bunget a lansat 7 albume, a susţinut peste 1.000 de concerte în întreaga lume şi a creat un proiect muzical şi conceptual deosebit, inspirat de moştenirea culturală locală. 

Pentru promovarea noului album "Zi" Negură Bunget pregăteşte însă un proiect şi mai amplu, menit a duce muzica Negură Bunget în puţinele locuri în care nu a ajuns încă direct până acum: Asia, Australia şi Noua Zeelandă.

"Pentru aceasta vom lansa un proiect de crowdfunding în perioada lansării noului album prin care, cu ajutorul publicului, sperăm să putem pune în practică acest plan ambiţios. Toate concertele şi turneele Negură Bunget sunt autoproduse şi autofinanţate", declară membrii trupei.

Citit 11293 ori Ultima modificare Joi, 15 Septembrie 2016 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.