Arsenal găsit în casa unui braconier urmărit internațional

Arsenal găsit în casa unui braconier urmărit internațional
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Mai multe arme de vânătoare și nu numai au fost descoperite zilele trecute la domiciliile a doi bărbați din județul Galați despre care polițiștii aveau informații că s-ar fi ocupat cu activități de braconaj. Perchezițiile care au dus la descoperirea armamentului și muniției, toate deținute ilegal, au avut loc la Liești. Una dintre locațiile vizate a fost casa unui bărbat de 50 de ani, unde a fost găsit doar un pistol cu aer comprimat, de calibru 4,5, pentru care proprietarul nu avea autorizațiile cerute de lege. În schimb, la domiciliul unui consătean, de 33 de ani, numărul armelor a fost mult mai mare. Alături de acestea, au fost descoperite și câteva trofee.

”Au fost identificate ca fiind deținute, fără drept, patru arme de tir sportiv, cu aer comprimat, calibrul 4,5, una dintre acestea prevăzută și cu lunetă, o armă confecționată artizanal la care ansamblul metalic este format din țeavă, mecanism de dare a focului, trăgaci și cui percutor, cu lungimea totala de aproximativ 40 cm. De asemenea au fost identificate și 24 de cartușe de vânătoare, calibrul 12, trei cutii cu alice, un harpon de aproximativ 60 cm, prevăzut cu săgeată, un corp de arbaletă de culoare neagră, un craniu de cervid cu două coarne, un corn de cervid cu lungimea de aproximativ 30 cm., un colț din os, provenit, probabil, de la un mistreț”, a anunțat Poliția Galați la finalul perchezițiilor.

Posesorul armelor deținute ilegal nu a fost de găsit pentru a da explicații, el fiind plecat din țară, motiv pentru care a fost dat în urmărire. Ancheta continuă pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor în primul caz, vânătorul dat în urmărire fiind și el cercetat pentru aceeași faptă, dar și pentru contrabandă calificată și braconaj. 

Citit 2409 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Octombrie 2023 09:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.