Magistraţii Înaltei Curţi au programat recursul în dosarul şpăgii de la Finanţe

Magistraţii Înaltei Curţi au programat recursul în dosarul şpăgii de la Finanţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce a trecut de două instanţe, dosarul fostului şef al Serviciului Contestaţii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice  (DGFP) Galaţi, Dumitru Mirică, a ajuns pe masa de lucru a magistraţilor Înaltei Curţi.

Pe 19 ianuarie, judecătorii i-au menţinut măsura arestării şi au programat recursul pentru 15 martie. Reamintim că în vara anului trecut, Dumitru Mirică a fost prins în flagrant cu 1.000 de euro, pe care i-a primit de la patronul unui lanţ de magazine în care se vând bijuterii din aur. Acesta din urmă a făcut o contestaţie după ce a achitat accize de peste 60.000 de lei la bugetul statului.

Potrivit celor reţinute de către procurori, Mirică l-a sunat şi i-a dat de înţeles că se poate rezolva totul în schimbul unui set de bijuterii pentru fiica sa. Flagrantul a avut loc în magazinul denunţătorului. Odată trimis în judecată de procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Mirică şi-a recunoscut fapta pentru a beneficia de dispoziţiile legi prin care i se reducea pedeapsa cu o treime faţă de ce i s-ar fi cuvenit.

Tribunalul Galaţi a decis ca el să stea trei ani după gratii, Curtea de Apel i-a dat numai doi ani şi jumătate, interzicându-i dreptul de a mai ocupa vreo funcţie de natura celei pe baza căreia a comis infracţiunea. Acum dosarul lui Mirică îşi aşteaptă sentinţa şi din partea Înaltei Curţi, acolo unde şi DNA-ul, dar şi inculpatul s-au adresat cu recurs, fiind ultima cale de atac.

Citit 1611 ori Ultima modificare Duminică, 22 Ianuarie 2012 14:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.