Un dosar cu rezonanţă la Constanţa bate pasul pe loc la Galaţi

Un dosar cu rezonanţă la Constanţa bate pasul pe loc la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un dosar important care se judecă la Curtea de Apel Galaţi vine de la Constanţa şi are o rezonanţă mare, cu atât mai mult cu cât a apărut în stenogramele care au stat la baza arestării senatorului PSD Cătălin Voicu. Un alt senator, Alexandru Mazăre, a picat pe înregistrări, pomenindu-i lui Voicu de parcursul acestui dosar, care acum se judecă la Galaţi. De remarcat este că acesta a ajuns la noi în septembrie 2011, dar nici până acum nu a primit o soluţie, următorul termen fiind programat după vacanţa judecătorească, pe 27 septembrie.

Presa constănţeană a intitulat dosarul „mită la Primărie” şi a scris că protagoniştii acestuia sunt: Constantin Babuş, Ionel Pilat şi Marius Tărcatu, intraţi în vizorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în calitate de directori în administraţia publică a Constanţei. S-a scris că Babuş, fost director al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat, ar fi omul de încredere al lui Radu Mazăre. Procurorii DNA au arătat că un afacerist constănţean, care a dorit să cumpere un teren în centrul oraşului, i-a acuzat pe cei trei de luare de mită, şantaj şi respectiv complicitate la luare de mită. El a reclamat că i s-au cerut 20.000 de dolari. Scandalul a izbucnit în urmă cu şapte ani şi a fost catalogat de primarul Radu Mazăre ca fiind „in şantaj politic”.

Dosarul a ajuns la Galaţi ca urmare a cererii de strămutare făcută de procurorii constănţeni şi admisă de Curtea Supremă. Reamintim că la Curtea de Apel Galaţi s-au judecat şi dosarele lui Radu Mazăre cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), unde primarul Constanţei a avut câştig de cauză. Decizia gălăţenilor a fost bătută în cuie şi de instanţele bucureştene.

Citit 1770 ori Ultima modificare Marți, 07 August 2012 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.