Judecata în dosarul "Aviasan" începe pe 3 septembrie

Judecata în dosarul "Aviasan" începe pe 3 septembrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primul termen de judecată publică a dosarului "Aviasan" a fost stabilit pentru data de 3 septembrie. De curând, Curtea Supremă a păstrat decizia magistraţilor braşoveni, care au admis legalitatea rechizitoriului şi a probelor aduse în timpul anchetei de procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Două instanţe au decis că este timpul să înceapă procesul public în acest dosar, în condiţiile în care ancheta DNA a fost finalizată în octombrie 2013.

Trimis la Curtea de Apel Galaţi, dosarul a stat mai multe luni, din cauză că inculpaţii şi-au angajat pe rând avocaţi. Între timp au făcut cerere de strămutare a procesului, care a ajuns astfel la Curtea de Apel Braşov, chiar în momenetul când a intrat în vigoare Noul Cod penal, ce prevede procedura secretă a camerei preliminare. Dosarul are jumătate de an de când se află în această procedură, care a încetat acum, odată cu stabilirea primului termen al judecăţii publice.

Dosarul "Aviasan" este povestea penală a modului în care fosta aerobază a oraşului a ajuns să fie vândută pe loturi. Circa 40 de hectare de teren din comuna Vânători au ajuns în proprietatea unei societăţi, în baza unei decizii judecătoreşti care a avut la origine un act falsificat. Cel puţin asta au arătat în rechizitoriul lor procurorii DNA. După ce a fost intabulat, terenul a fost vândut unor afacerişti, care la rândul lor l-au vândut rapid şi succesiv pentru a se pierde urma celor care au pus la cale o afacere ce ar fi prejudiciat statul român cu circa 22 milioane de euro, arată cei de la DNA Galaţi. Aceştia i-au trimis în judecată pe fostul parlamentar Mihail Boldea, pe ex-primul procuror Costache Roşca, pe afaceriştii Mircea Marosy, Valentina Cojocaru şi Matei Oprea, dar şi pe Ionel Mihăilă.

Vezi şi: ÎNCEPE judecata publică în Dosarul AVIASAN! AFLĂ când va debuta procesul

Citit 1520 ori Ultima modificare Duminică, 27 Iulie 2014 16:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.