RĂSTURNARE DE SITUAŢIE în dosarul primilor arestaţi la domiciliu/ Tentativa de omor s-a transformat în crimă

RĂSTURNARE DE SITUAŢIE în dosarul primilor arestaţi la domiciliu/ Tentativa de omor s-a transformat în crimă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Victima din dosarul primilor arestaţi la domiciliu a decedat. Maricel Ghiţău, în vârstă de 36 de ani, a fost internat în Spitalul din Târgu Mureş şi a decedat pe 7 septembrie, după aproape şase luni de la producerea agresiunilor. În acest moment, putem spune că avem parte de o răsturnare de situaţie, în condiţiile în care Grigore şi Paul Sava erau acuzaţi doar de tentativă de omor, violare de domiciliu şi loviri şi alte violenţe. Potrivit legii, decesul victimei atrage după sine schimbarea încadrării juridice, astfel că tentativa de omor devine acum crimă. Informaţia legată de moartea lui Ghiţău ne-a fost oferită de Tudorel Bălănică, cumnatul celui decedat, care la rândul său a fost victimă a agresiunii celor doi, având şi el, după cum susţine, 110 zile de îngrijiri medicale.

Acuzaţi de tentativă de omor, Grigore şi Paul Sava sunt cercetaţi de procurori în stare de arest la domiciliu. Este vorba despre o măsură introdusă prin noul Cod penal, pe care magistraţii gălăţeni au aplicat-o foarte rar, primul caz fiind cel al acestei tentative de omor, comise în localitatea Tudor Vladimirescu. Interesant este că, lună de lună, această măsură a fost prelungită de instanţele gălăţene, iar cei doi au contestat decizia de fiecare dată, dorindu-şi controlul judiciar, mai exact obligarea de a nu părăsi localitatea sau ţara, însă judecătorii le-au respins cererile.

Acelaşi lucru l-au făcut şi în această lună, doar că acum, la Curtea de Apel, cei doi au avut o altă reacţie. Victima a încetat din viaţă pe 7 septembrie, iar contestaţia inculpaţilor s-a judecat pe 8 septembrie. Cei doi au renunţat la acţiune, instanţa luând act de faptul că ei nu mai vor să se judece. În afară de schimbarea încadrării, Parchetul are acum un motiv nou pentru a cere arestarea inculpaţilor pe care-i anchetează.

Acest scandal a izbucnit pe 27 martie, cu un conflict între alţi membrii ai familiei Sava şi Tudorel Bălănică. Aceştia l-ar fi chemat în ajutor pe Grigore Sava, care la rândul său l-ar fi sunat pe Paul Sava. Toţi s-ar fi deplasat acasă la Bălănică, unde disputa s-a încheiat cu cele două victime atacate cu bâtele de către cei acum inculpaţi.

CITEŞTE ŞI: Omul de afaceri Cătălin Chelu, dat în URMĂRIRE NAŢIONALĂ

Citit 3290 ori Ultima modificare Luni, 15 Septembrie 2014 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.