"Dosarul ALBO" a intrat în a noua lună de JUDECATĂ

"Dosarul ALBO" a intrat în a noua lună de JUDECATĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dosarul fostului şef al DSVSA Galaţi, Viorel Gheorghiţă, a intrat în a noua lună de judecată la Curtea de Apel Bacău. Peste 20 de inculpaţi aşteaptă aici decizia definitivă a magistraţilor din Bacău. Dintre aceştia cele mai grele condamnări, câte şapte ani de puşcărie, le-au primit Gheorghiţă şi omul de afaceri Dumitru Neculai. Decizia a fost dată în 2013, după aproape doi ani de procese.

În ianuarie, procesul a ajuns la Curtea de Apel Bacău, dar sub auspiciile noului cod penal, care dă voie ca în calea de atac să se administreze probe. Asta deoarece deciziile penale rămân definitive la cea de-a doua instanţă şi nu la Curtea Supremă cum era până la intrarea în vigoare a noilor norme penale. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în acest dosar în decursul lunii viitoare când se va mai derula un termen. Reamintim că, în noiembrie 2011,

DNA Galaţi l-a trimis în judecată pe Gheorghiţă şi pe Dumitru Neculai, în dosarul supranumit "Albo", de la grupul de firme patronat de afaceristul gălăţean mai sus amintit. Şeful DSVSA era acuzat de procurori că l-a protejat pe afacerist, şi nu numai, lăsând să intre alimente expirate, cu prezenţa bacteriei E-coli pe piaţă.

Citit 1409 ori Ultima modificare Vineri, 19 Septembrie 2014 15:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.