Maricel Păcuraru s-a ales cu patru ani de ÎNCHISOARE. Decizia este definitivă

Maricel Păcuraru s-a ales cu patru ani de ÎNCHISOARE. Decizia este definitivă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Afaceristul gălăţean Maricel Păcuraru şi fostul director al Poştei Române, Mihai Toader, au fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare, în dosarul instrumentat de procurorii DNA referitor la poliţele de asigurare pentru angajaţi, în care prejudiciul a fost estimat la peste patru milioane de euro. Decizia aparţine Curţii de Apel Bucureşti şi este definitivă.

DNA a trimis în judecată, în 2009, opt inculpaţi, dintre care doi sunt gălăţeni, Maricel Păcuraru şi Emanoil Lepădatu, care acum este lichidator. Lepădatu era director în cadrul Companiei Naţională a Poştei Române (CNPR), în perioada anchetată. Procurorii au susţinut în rechizitoriu faptul că, în 2006, în Consiliul de Administraţiei al companiei s-a luat decizia de a fi încheiate şase poliţe de asigurare pentru angajaţi, luându-se în calcul eventuale riscuri de sănătate, accidente, boli profesionale, etc. Poliţele, a mai arătat DNA, au fost încheiate între Poşta Română şi Allianz Ţiriac Asigurări, Astra Asigurări şi Omniasig Vienna Insurance Group, cu încălcarea atât a regulamentelor Poştei Române, cât şi ale celor specifice asigurărilor de viaţă. Prejudiciul estimat de anchetatori s-a ridicat  la aproximativ 4.087.448 de euro, sumă păstrată prin decizia definitivă a magistraţilor bucureşteni.

Acuzaţiile aduse celor opt inculpaţi au fost abuz în serviciu, spălare de bani, evaziune fiscală, etc. Maricel Păcuraru a fost acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani, iar Lepădatu de abuz în serviciu.

Condamnările definitive arată astfel: afaceristul gălăţean a primit patru ani de închisoare, ca şi Lepădatu, Dan Mihai Toader şi Neculai Pintilie, Andrei Marinescu, Lucian Beşchea şi Iulian Ditcov - câte trei ani şi jumătate, iar Daniela Moisă a luat trei ani. Condamnările sunt mai mici decât cele date de prima instanţă.

Conform procurorilor, Toader, Lepădatu şi Marinescu ar fi iniţiat şi aprobat încheierea poliţelor. Ca intermediari au participat Pintilie, Moisă şi Beşchea, care ar fi luat un comision de peste şase milioane de lei. Păcuraru ar fi beneficiat şi el de o sumă de circa şapte milioane de lei, pe care a folosit-o în interes propriu şi a redirecţionat-o către diverse firme şi persoane fizice. Pintilie, Moisă şi Ditcov au înregistrat în contabilitatea firmelor administrate de ei, dar controlate de Păcuraru, aproape 13 milioane de lei.

Maricel Păcuraru s-a predat în cursul zilei de ieri, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi, fiind încarcerat în arest.

Citit 2386 ori Ultima modificare Luni, 03 Noiembrie 2014 20:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.