CAUZĂ INEDITĂ/ Mihail Boldea cere în instanţă accelerarea unei anchete

CAUZĂ INEDITĂ/ Mihail Boldea cere în instanţă accelerarea unei anchete
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul parlamentar de Galaţi Mihail Boldea a înregistrat o acţiune inedită pe rolul instanţei ieşene, intitulată „contestaţie durată proces”, o instituţie nouă, apărută ca urmare a intrării în vigoare a actualului Cod penal. Boldea contestă durata unei anchete penale ce se desfăşoară într-un dosar aflat în lucru, din 2012, la DIICOT Galaţi.

Acţiunea a fost înregistrată la Iaşi, anul trecut, în noiembrie, iar în decembrie 2012 judecătorii au decis că numai Curtea de Apel Galaţi este competentă să o judece, deoarece ancheta se află pe raza sa de acţiune. „Declină competenţa de soluţionare a contestaţiei privind durata procesului penal, formulată de inculpatul B.M. în ceea ce priveşte dosarul 161/D/P/2012 al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi, în favoarea Curţii de Apel Galaţi”, au decis magistraţii. Practic, Boldea doreşte o accelerare a anchetei, având în vedere că au trecut doi ani de când dosarul la care se referă ar fi în lucru.

Nu trebuie uitat însă ca la  Curtea de Apel din Iaşi se judecă procesul penal adus în plan public tot de procurorii gălăţeni ai DIICOT. Aici, Boldea şi alţi 19 inculpaţi sunt acuzaţi că ar fi dat câteva tunuri imobiliare care au cauzat un prejudiciu de un milion de euro. Procesul se desfăşoară la Iaşi din 2012 şi nici în acest moment nu a primit vreo soluţie. De altfel, unul dintre motivele pentru care Curtea Supremă l-a pus în libertate pe fostul deputat de Galaţi a fost tocmai durata mare a procesului de la Iaşi, lucru care ar fi dus la depăşirea acelui „termen rezonabil” al arestării preventive a unui inculpat, impus de regulile europene după care şi România şi-a aliniat codurile penale.

Citeşte şi: Boldea, ELIBERAT DE LENTOAREA judecătorilor ieşeni (FOTO)

Citit 2249 ori Ultima modificare Luni, 05 Ianuarie 2015 16:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.