200 DE ANI DE ÎNCHISOARE pentru 13 inculpaţi. Decizie definitivă în SCANDALUL de la Umbrăreşti
Foto: Valentin Leopa

200 DE ANI DE ÎNCHISOARE pentru 13 inculpaţi. Decizie definitivă în SCANDALUL de la Umbrăreşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Scandalul de la Umbrăreşti, soldat cu decesul unei persoane şi rănirea altora două, s-a finalizat prin condamnarea definitivă a celor implicaţi. Curtea de Apel a decis reducerea pedepselor în cazul a şapte dintre cei 13 inculpaţi trimişi în judecată.


Pe 1 octombrie 2012, la Umbrăreşti, un scandal între două grupuri care-şi făceau concurenţă pe afacerile de la „halda de zgură” a degenerat. Rezultatul a fost unul tragic, un om fiind băgat în pământ şi alţi doi în spital.

Iniţial, fraţii Săndică şi grupul strâns în jurul lui Silviu Amăzăroaie făceau afaceri împreună la „haldă”, după care relaţiile lor s-au stricat din cauza disputelor pe „aria teritorială de influenţă”. Cel puţin asta au susţinut anchetatorii. Au mai fost certuri, dar toate au culminat cu evenimentele din 1 octombrie 2012, când grupul lui Amăzăroaie, „îmbarcat” în şapte autoturisme, a oprit în trafic maşina fraţilor Săndică. Înarmaţi cu bâte, răngi, săbii şi topoare, aceştia i-au atacat pe membrii familiei Săndică. Totul s-a petrecut pe DN 25, astfel că circulaţia a fost oprită atunci pe ambele sensuri. Marian Săndică a încercat să fugă din maşină, dar agresorii l-au prins şi l-au bătut până l-au lăsat fără suflare.

Anchetaţi şi trimişi în judecată, cei 13 au avut parte de o primă condamnare anul trecut, în martie. Peste 200 de ani de puşcărie însumau condamnările inculpaţilor, date de Tribunal, dar şi peste 1,3 milioane de lei despăgubiri.

Inculpaţii au atacat sentinţa, iar pe 4 februarie, Curtea de Apel a decis reducerea pedepselor în cazul a şapte inculpaţi. Silviu Amăzăroaie a primit acum 19 ani de carceră, faţă de 21 de ani, cât primise iniţial. Ştefan Munteanu şi George Grădinaru s-au ales cu câte 18 ani de temniţă, faţă de 19 ani cât aveau. Valentin Leopa, care avea de făcut 17 ani de închisoare, are acum 16 ani de stat după gratii. Alexandru Turturică are de executat un deceniu de puşcărie, faţă de 19 ani cât ar fi trebuit să facă potrivit deciziei Tribunalului. Anton Lefterache va sta în puşcărie opt ani, faţă de 15 ani, cât hotărâse prima instanţă. Dorin Stoian a primit acum nouă ani de puşcărie, la care se adaugă o altă condamnare mai veche, de trei ani, astfel că va rămâne în spatele gratiilor vreme de 12 ani, în condiţiile în care Tribunalul dispusese să stea închis 15 ani şi jumătate. Ceilalţi şase inculpaţi vor sta în închisoare câte 15 ani şi jumătate, trei dintre ei, respectiv, 16 ani şi jumătate, alţi trei.

Curtea de Apel a păstrat decizia primei instanţe în ceea ce priveşte despăgubirile civile ce trebuie achitate de către cei găsiţi vinovaţi de omorul de la Umbrăreşti. Doar că, pe lângă despăgubirile prevăzute de Tribunal, a adăugat-o şi pe cea solicitată de firma de asigurări, în sumă de 67.275 de lei.


CITEŞTE ŞI: Gălăţeancă judecată pentru tentativă de omor după ce şi-a ÎNJUNGHIAT prietenul de pahar

Citit 2861 ori Ultima modificare Luni, 23 Februarie 2015 19:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.