În loc de sentinţă, DOSARUL "ALBO" a primit încă o AMÂNARE
Foto: Viorel Gheorghiţă (Foto Bogdan Codrescu)

În loc de sentinţă, DOSARUL "ALBO" a primit încă o AMÂNARE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Procesul a fost strămutat de la Bacău la Iaşi cu o zi înainte ca inculpaţii să primească decizia definitivă


Aflat la un pas de a-şi primi soluţia finală la Curtea de Apel Bacău, dosarul "Albo" a fost strămutat la Iaşi ca urmare a admiterii cererii făcute în acest sens de o inculpată. În cele două luni de când a ajuns pe masa judecătorilor ieşeni, dosarul a avut deja parte de două amânări. Ultima a fost dată pe 10 februarie, pentru 10 martie, din cauză că o parte din cei 21 de inculpaţi nu aveau asigurată asistenţa juridică.

Ancheta a fost făcută de procurorii DNA Galaţi, care în noiembrie 2011 au trimis în judecată 21 de inculpaţi. Piesele de rezistenţă ale dosarului sunt şeful de atunci al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi, Viorel Gheorghiţă, şi afaceristul Dumitru Neculai. Acuzaţiile sunt grave: anchetatorii au spus că Gheorghiţă le-ar fi asigurat protecţie unor afacerişti, care sub această umbrelă au băgat pe piaţa din Galaţi şi Tecuci produse din carne expirate, care aveau prezentă bacteria E. coli.

O primă instanţă, Tribunalul Bacău, s-a pronunţat deja, condamnându-i pe Gheorghiţă şi Dumitru la câte şapte ani de puşcărie. Mai sunt inculpaţi care au primit sentinţe cu executare, dar anii de carceră sunt mai puţini, în timp ce alţi inculpaţi s-au ales cu suspendarea pedepselor. În noiembrie 2013, dosarul a ajuns pe masa judecătorilor Curţii de Apel Bacău, care, anul trecut, pe 10 decembrie, urmau să pronunţe decizia definitivă. Cu o zi înainte, însă, magistraţii au primit sentinţa Înaltei Curţi prin care procesul a fost strămutat la Iaşi. Curtea Supremă a păstrat însă toate actele făcute în timpul cercetării judecătoreşti de către instanţa din Bacău. Rămâne de văzut cât va dura până ce magistraţii din Iaşi vor da sentinţa în acest proces.


CITEŞTE ŞI: Interceptări telefonice în dosarul Albo-Gheorghiţă. Cum ajungea CARNEA STRICATĂ în magazine

Citit 1359 ori Ultima modificare Luni, 23 Februarie 2015 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.