LIVIA STANCIU - o gălăţeancă, la Curtea Cosntituţională

LIVIA STANCIU - o gălăţeancă, la Curtea Cosntituţională
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a acceptat cererea venită din partea judecătoarei Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu privire la pensionare. Magistratul gălăţean a solicitat eliberarea din funcţie prin pensionare începând cu data de 13 iulie. CSM a aprobat cererea, astfel încât, cu respectiva dată, judecătoarea Livia Stanciu îşi poate începe mandatul la Curtea Constituţională.

Judecătoarei Livia Stanciu urma să îi expire cel de-al doilea mandat de preşedinte la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în septembrie a.c.. Magistratul, care este din Galaţi, oraş în care şi-a început şi cariera, a fost numită în această funcţie, de Traian Băsescu, în septembrie 2010 şi reconfirmată pe post în septembrie 2013. A părăsit însă această funcţie înainte de terminarea mandatului, pentru un post la Curtea Constituţională.

Livia Stanciu a fost numită, pe 9 iunie, de preşedintele Klaus Iohannis, în funcţia de judecător la CCR, pentru un mandat de nouă ani.

Livia Stanciu a intrat în magistratură în 1980, iar de numele ei se leagă condamnările la închisoare cu executare în cazul fostului premier Adrian Năstase, al omului de afaceri Gigi Becali, al fostului senator Cătălin Voicu, precum şi, mai recent, condamnarea cu suspendare a liderului PSD Liviu Dragnea.

Citit 2621 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Iunie 2016 01:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.