Nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor | Trimişi în judecată pentru că au VÂNDUT PUȘTI de vânătoare

Nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor | Trimişi în judecată pentru că au VÂNDUT PUȘTI de vânătoare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor au finalizat cercetările într-un dosar privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi au dispus trimiterea în judecată a trei persoane. Este vorba despre Florin Roman, cercetat în stare de arest preventiv, acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, Ionuţ Viorel Roman, cercetat  în stare de arest la domiciliu, acuzat de complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, şi Costel Dinu, cercetat  în stare de libertate, acuzat de  nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au arătat faptul că  Florin Roman a vândut, pe data de 25 februarie 2016, două arme de vânătoare, din care una de calibru 12 pe care a confecţionat-o, şi cealaltă de calibru 16, unui colaborator cu identitate protejată. Totodată, acelaşi inculpat a deţinut, fără drept, o armă letală de vânătoare, de calibru 12, pe care a vândut-o, la data de 3 aprilie 2016, unui colaborator cu identitate protejată, contra sumei de 1.350 de lei. Mai mult, procurorii îl acuză pe bărbat că a executat, fără drept, la momentul efectuării tranzacţiei, un foc cu aceeaşi armă, în plan vertical.

Florin Roman a fost ajutat, susţin anchetatorii, de fiul său, Ionuţ Viorel Roman. Mai precis, Ionuţ Viorel Roman Roman a fost cel care a mers pe câmp, pe 3 aprilie, a luat arma din locul în care era ascunsă şi a transportat-o în locul stabilit pentru efectuarea tranzacţiei.

În acelaşi rechizitoiu, procurorii au detaliat şi faptele care i se impută lui Costel Dinu. Acesta este acuzat de faptul că a deţinut, fără drept, la domiciliul său, un cartuş cu glonţ de calibru 7,65 mm, nouă cartuşe de vânătoare calibrul 16 şi două cartuşe cu glonţ calibrul 5,6 milimetri, iar în zilele de 23 februarie 2016, respectiv, 25 februarie 2016, le-a vândut unui  colaborator cu identitate protejată.

Florin Roman a fost arestat preventiv în luna iulie, iar fiul său a fost lăsat acasă, fiind plasat în arest la domiciliu. Cei trei vor da acum socoteală în faţa magistraţilor de la JudecătoriaTârgu Bujor, unde a fost trimis dosarul spre soluţionare.

Citit 2522 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2016 01:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.