Legătura dintre sănătate, stima de sine și libido

Legătura dintre sănătate, stima de sine și libido
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Statisticile arată că peste un milion de români suferă din cauza disfuncției erectile, însă doar unu la sută se prezintă la medic. Din fericire, sunt soluții naturale, la îndemâna oricui, care pot contribui la îmbunătățirea vieții sexuale fără medicamente și terapii. 

Plimbarea. 30 de minute de plimbare pe zi au fost asociate cu o scădere cu 41 la sută a riscului de disfuncție erectilă, arată un studiu Harvard. În același timp, exercițiile fizice moderate pot ajuta la restabilirea performanței sexuale la bărbații obezi de vârsta a doua care se confruntă cu disfuncția erectilă.

Alimentația sănătoasă. Mâncați cât mai multe fructe, legume, cereale integrale și pește și lăsați-o mai ușor cu carnea roșie procesată și cu cerealele rafinate. Deficiența cronică de vitamina B12 poate dăuna măduvei spinării, putând scurtcircuita nervii responsabili cu senzațiile și trimiterea mesajelor nervoase către vasele de sânge. Multivitaminele și alimentele îmbunătățite sunt indicate celor care au o absorbție scăzută de vitamina B12, printre aceștia numărându-se vârstnicii și oricine cu gastrită atrofică. De asemenea, asigurați-vă că aveți un aport suficient de vitamina D, care se găsește în laptele îmbunătățit sau iaurt, în ouă, brânză și ton la conservă.

Slăbiți. Obezitatea crește riscul de boli cardiovasculare și diabet, două dintre cauzele majore ale disfuncției erectile. Cu cât talia este mai mică, cu atât este mai bine - un  bărbat cu talia de 106 cm este cu 50 la sută mai predispus la disfuncție erectilă față de un bărbat cu talia de 81 cm.

Sănătatea vasculară. Semnele care indică o sănătate vasculară slabă sunt nivelurile crescute ale tensiunii arteriale, glicemiei, colesterolului rău (LDL) și trigliceridelor, precum și nivelurile scăzute de colesterol bun (HDL). Mergeți la medic pentru a verifica dacă sistemul vascular funcționează cum trebuie sau este necesar să efectuați câteva modificări ale stilului de viață și, eventual, să luați anumite medicamente.

Mergeți la dentist. Un studiu publicat în The Journal of Sexual Medicine a depistat o legătură între infecția gingivală și riscul de disfuncție erectilă. Infecția gingivală provoacă o inflamație cronică ce poate deteriora celulele endoteliale care acoperă vasele de sânge, inclusiv vasele de la nivelul penisului.

(articol realizat din surse online)

Citit 426 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Aprilie 2024 01:20

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro