Oaia, noul simbol al demografiei prost înțelese

Oaia, noul simbol al demografiei prost înțelese
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Un bărbat din Suceava a fost reținut de poliție, după ce a bătut o oaie - când citești așa ceva în presă, brusc, horoscopul devine lectură obligatorie, iar rețetele doamnei Jamila intră direct în cursa pentru un premiu Nobel. Paradoxal sau nu, îmi permit luxul și prostia scuzabile de a aborda gestul suceveanului, de ca și cum mi-a venit rândul să fac hermeneutică pastorală neortodoxă. Obsedații de la tabloidele de invidie erotică speculează că ciobanul sucevean este singurul baci care își rătăcește deliberat turma, doar pentru a o găsi "fără gugăl". De unde și bănuiala că aia nu e bătaie, ci agresiune. La reconstituire, polițistul, însoțit de un consilier pe probleme de planning familial, a avut un scurt dialog cu ciobanul:

- Ce-ai avut, mă, cu ea, cu oaia?

- Un miel, șefu', da' nu sunt sigur că-i al meu.

La fel de grav este că presa se află într-o cumplită dilemă, neștiind ce clișee sa folosească, pentru a descrie actul de samavolnicie morală comis de către sucevean: "Cioban certat cu legea și cu berbecul" sau "Ex-ul Mioarei"?!

 * Potrivit presei, "Galațiul este primul oraș din România care va avea un funcționar public virtual. Asistentul va răspunde la întrebări legate de taxe și impozite."

De fapt, va fi primul asistent virtual care se va pune în gură cu contribuabilii gălățeni, care îl vor suna pentru a-i împărtăși și lui din experiența financiară căpătată la cursurile de educație sexuală. Deloc lipsit de importanță este și faptul că asistentul virtual a fost deja testat de către un expert:

- Ai probleme cu identitatea de gen?

- Nu.

- Dar ce ai?

- Inteligență artificial.

 * Are și globalizarea farmecul ei, pe care, din nefericire, unii n-o apreciază la justa și haioasa ei valoare.

Un depozit de legume-fructe din Dâmbovița a fost închis, pentru că vindea mere din Polonia ca fiind mere de Voinești, varză din Macedonia ca fiind de Slobozia Moară și cartofi din Spania ca fiind de Lungulețu.

E ca atunci când doamna doctoriță Beatris Malăr m-ar îndemna să strănut românește, astfel încât superbul savant Streinu Cercel să-mi poată ura "Noroc!", în meschina veche.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 1713 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:07

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro