Apaterm iubeşte Halloween

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sâmbătă după-amiază mi-am găsit de lucru pe la mall-ul din Brăila. Satul nostru, Galaţiul, încă joacă la categoria cămine culturale, dar asta-i altă discuţie. Voiam să spun că cineva trebuie să urecheze autorităţile brăilene: asta-i formă evoluată de terorism! Bagă mereu filme bune la cinema şi ţoale ca lumea în acele magazine ca să ne vărsăm economiile în conturile lor. Pur şi simplu, ne duc dincolo de dig cu preţurile mici puse la tâmplă!  

* Văzut-am sâmbătă la intrarea într-un modul de îmbrăcăminte şi încălţăminte următorul anunţ: „Reduceri de 30% la articolele pentru copii. Numai de Halloween!” Discount-ul s-o fi aplicat doar în cazul copiilor urâţi, Doamne, iartă-mă…

* Românii au petrecut în week-end Halloween-ul cu ajutorul Apatermului şi al altor foste regii autonome din ţară care încă n-au dat drumul la robinetul de căldură. Cu păturile în cap şi plăpumile în spate, ai noştri au respectat marea tradiţie a angoaselor. Ţi-e teamă în perioada asta să ceri pe scara blocului o sticlă de borş, darămite un împrumut în lei sau euro. Până şi Răpirea din Serai a sărit din perete ca să-i regleze românaşului temperatura corpului.

* Simpatia mea din Guvernul Boc, recte ministrul Igaş, se caţără sârguincios pe scara evoluţiei. Acum jonglează cu proverbe şi zicători. Încercând să-l ironizeze pe Victor Ponta, băiatul de la Interne a dat pe gură următoarele slove: „Prostul, dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul.” V-am zis, tipul promite şi aştept cu încredere să vină şi cu alte cugetări. Ce-ar fi să spună şi „Racul, broasca şi o ştiucă / Într-o zi s-au apucat / De pe mal în iaz s-aducă / Un sac cu grâu încărcat.” Ar reflecta fidel ideea de guvernare, deşi fabula presupune un nivel ceva mai ridicat de cultură.

* Cercetătorii canadieni au ajuns la concluzia că persoanele care cred în Dumnezeu sunt mai leneşe. Păi, da, aşteaptă ca Cel de Sus să le bage în traistă, dar omit faptul că pe criza asta poate are nevoie şi Jupânul Atotputernic de unele, de altele. Le bagă mâna în traistă, nu neg, dar de ce le-ar pune ceva şi, în schimb, nu le-ar lua?

Citit 1485 ori Ultima modificare Duminică, 30 Octombrie 2011 13:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.