Manual de şcoală de corecţie (II)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vrăjit de incompetenţa intruşilor din sistemul educaţional (lua-i-ar licitaţiile de urechi!), vă ofer şi astăzi câteva mostre de idioţenie din aşa-zisul manual auxiliar „Să desluşim tainele abecedarului” destinat copiilor de clasa I. Am găsit câteva lecţii utile urmaşilor lui Sile Cămătaru, Nelson Mondialul şi Fernando de la Caransebeş... Le cer iertare cititorilor care nu-i pot repera nici cu instrumentul Wikipedia pe năstruşnicii pomeniţi. Ce mai taine, cât zbucium!

* Prima lecţie de astăzi, cu toate că e weekend, strânge neuronul în asprimea menghinei – „Citeşte şi transcrie enunţurile: 1. Mă mir că Nicuşor şovăie; 2. La uşa casei se mişcă o mierlă cenuşie; 3. Şoselele erau ale oraşelor.” Mă simt în formă, deci aş avea de obiectat, pe ici, pe colo, şi anume în părţile esenţiale:

1. Din experienţa ultimilor ani, Nicuşor nu prea şovăie. Cum i-a venit mandatul de arestare, cum s-a dat răcit (habar n-am ce boală îi face marcaj) şi a tulit-o în America. Prin urmare, enunţul este incorect. Nicuşor de la Constanţa nu şovăie niciodată. Veţi spune că am adus politicul într-o frază de şcoală primară, dar n-o să-mi spuneţi că manualele de inteligenţă alternativă au primit aviz de la mama. Tot ministerul de resort a organizat licitaţiile... Oops, iată cum mă apuc să vorbesc în numele altei entităţi, de unde ştiu că au existat?

2. Zice-se că la uşa casei dă din picioare o mierlă cenuşie. Crescut la periferia urbanismului (sunt mitocan, un mitocan de categoria I), aş putea întreba cum e posibil să mai mişte o mierlă? N-o să intru în detalii, argoul se fură, nu se explică.

3. Şoselele erau ale oraşelor. Pare o propoziţie inventată de fostul ministru al Transporturilor Dan Şova, îmi place timpul folosit în frază. Erau, deci nu mai e cazul să vorbim despre ele la prezent. Străzile sunt ale firmelor care le asfaltează: după primul strat de ciment, apar gropile, căci altfel n-ar mai exista asfaltare în România. Dacă faci treaba ca lumea din capul locului, nu-ţi mai iese niciun sfanţ. Felicitări autorului manualului pentru acest enunţ! Respectă realităţile urbane.

(va urma)

Citit 877 ori Ultima modificare Vineri, 19 Septembrie 2014 19:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.