Ebolo, nu poţi să ne eviţi?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ebola testează continentul nostru, îi cam place... A ajuns în Spania, în câteva zile va bifa şi Franţa, apoi Marea Britanie. E o chestiune de luni până când maladia va forţa şi graniţele României, n-are rost să ne prefacem, să fim optimişti fără nicio pârghie. Sunt de acord, n-avem autostrăzi, nici cat-walk pentru a primi cu ospitalitate flagelul, însă nu vom putea scăpa din calea invenţiei de laborator... Oops, ce m-o fi apucat să mă transform într-o fire analitică?

* Obama, considerat de Pro TV cel mai puternic om de pe planetă (Radu Valahu’ ce părere o fi având?), se lamentează că e cam singur în faţa cucoanei Ebola, că nicio altă forţă majoră a planetei nu participă la operaţiunile de salvare. Habar n-am dacă l-a contactat pe eternul Bruce Willis. Apropo, Chuck Norris, alt erou de poveste, are telefonul închis. Mereu îl ţine aşa.

* Nu părăsesc subiectul, mi-a parvenit o informaţie-radiografie pentru mileniul în care trăim: autorităţile sanitare spaniole au ordonat eutanasierea câinelui asistentei testate pozitiv cu Ebola şi spitalizată cu soţul ei la Madrid, provocând mania apărătorilor drepturilor animalelor. Aici suntem - ca să apărăm omenirea de un real pericol (aici nu mai e vorba de science-fiction), ne împiedicăm de nişte ONG-uri care ţin cu Azorel şi Fetiţa, dacă la spanioli or exista aceste nume prin pet-shop-uri. Asociaţiile care luptă pentru drepturile patrupedelor sunt la fel peste tot: pentru ele, nu există oameni, ci nişte fiinţe care trebuie să mai arunce câte o mână de bobiţe câinelui şi pisicii.

* Ministresa de la Finanţe, apreciata Ioana Petrescu, ne-a oferit o nouă mostră de inteligenţă. Tocilara a vorbit cu foc şi cuvinte puţine despre o acciză: „Va fi ori aceeaşi, ori schimbată.” Măcar putem inventa noi bancuri seci, dacă nu vom mai ieşi vreodată pe brazdă...

* Aristotel, preşedintele de Consiliu Judeţean ridicat de DNA pentru mici filozofii financiare, susţine că din funcţia de şef al braşovenilor nu s-a îmbogăţit cu niciun leu. Staţi, nu aruncaţi cu piatra, omul gândeşte de mult în euro!

Citit 1111 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Octombrie 2014 16:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.