Step cu Apatermul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nenea contribuabilu’, când se va ţine Halloween-ul anul acesta? Ca de obicei, pe 31 octombrie, sau duminică, în ziua de votare? Oricum ar fi, eu deja tremur. Apatermule (sau cum s-o mai numi măgăoaia care trebuie să arunce termoplonjorul în cadă pentru întreaga urbe), te bagi şi matale la o partidă de step?

* Băieţii deştepţi care se prefac că nu mai pot de grija gălăţenilor s-au întâlnit acum două zile ca s-o facă pe genialii. Habar n-am cum i se zice comisiei pentru situaţii de urgenţă care s-a întins la cafele şi apă plată, ideea e că nu s-a rezolvat nimic. După mai bine de trei zile de temperaturi vitrege, ţevile ar fi trebuit însufleţite, însă fraierii care-şi achită cu supunere întreţinerea mai au de aşteptat. Sunt şi alţii, ceva mai reticenţi, care păcătuiesc şi pentru că nu sunt singuri pe lume, ci fac umbră pământului în turme cunoscute şi ca asociaţii de proprietari. Cum sumele datorate Apaterm (şi, mai departe, CET-ului, o faună imposibil de desluşit în momentul în care creierul rămâne fără antigel), caloriferele rămân senine şi reci. Iar eu, şi mai prost decât gălăţenii bun-platnici, mă întreb de ce ar mai scoate vreun concitadin lovele din buzunar în contul acestui serviciu oferit doar pe sărite? E singurul moment în care mi-aş dori puţină anarhie, doar puţină. Şi m-aş şi justifica:

1. Nemernicii cu gologani care nici nu ştiu cum arată casiera asociaţiei de proprietari trebuie luaţi în mod brutal de guler. A se înţelege daţi în judecată, n-o să credeţi că sunt fanul lui Cătălin Zmărăndescu.

2. Amărâţii pentru care întreţinerea a devenit un substantiv comun greu de despărţit în silabe ar putea să ia calea mediului rural. Nu e o condamnare, ci pasul firesc într-o criză economică ce pare fără sfârşit. Şi eu, la un moment dat, mă voi muta la ţară, visez să-mi petrec toamna vieţii (de va fi s-o mai prind) acolo unde s-a născut veşnicia. Mulgând vaca, dacă aveaţi nevoie de un gerunziu...

* Am văzut la ştirile unei televiziuni generaliste un reportaj despre Halloween. Şi întreabă reporterul într-un mall: Nu vă supăraţi, cât vă costă Halloween-ul în acest an? Nu Paşti, nici Crăciun, ci Halloween. Avea dreptate Baba Vanga, vine Apocalipsa.

Citit 856 ori Ultima modificare Marți, 28 Octombrie 2014 16:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.