Umbra lui Bălanu’

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De ce trebuie să ne îmbulzim ca să observăm concubinajul de conjunctură al Soarelui cu Luna? Ieri nu s-a mai vorbit despre altceva, parcă şi DNA-ul s-a mişcat la relanti în ziua în care pe cer s-a zărit o umbră pe Bălanu’, ca să împrumut din repertoriul recidiviştilor. Acolo unde s-a văzut, că la Galaţi am avut nori frumoşi, o vreme parcă special concepută pentru eclipsă.

* Ieri am serbat şi super-Luna, eveniment parcă manelistic... Tot ce-i pe bază de super vine din gâtlejul suedezilor de pe Taraf TV. Şi a mai fost şi echinocţiul de primăvară, aproape că nu mai ştiu din ce motiv să chefuiesc. Dar n-am putut urmări eclipsa – eh, o s-o dau jos de pe Internet.

* Găsit-am ieri o glumă acidă (pe Facebook, parcă) conform căreia însuşi Putin s-ar fi opus imortalizării eclipsei în zona de sud-est a României. E ca şi cum s-ar fi urcat ţarul pe bloc şi ar fi tras de antenă pentru a prinde bulgarii. Aiurea, conul Vladimir ne-ar putea bloca răsăritul, nicidecum întunecarea corpului ceresc datorită căruia ne creşte porumbul pe câmp.

* Victor Ponta ar putea prelua interimatul Ministerului Finanţelor; după cum se ştie, Darius Vâlcov şi-a prezentat demisia (sau a depus mandatul, cum se vorbeşte în termeni lemnoşi) după ce a fost acuzat că primea mită în pungi de plastic şi că negociază prin cimitir, ca să nu fie interceptat. Miroase a colivă acest interimat. Să fie primit! Sau să fie de sufletul morţilor după lovele.

* Încă un elefant al politicii dâmboviţene schimbă definitiv patul de celulă cu arestul la domiciliu. Este vorba despre Viorel Hrebenciuc, aşa-zisul guzgan rozaliu. Se aude că a prins aseară emisiunea Românii au talent... Numai un om cu virtuţi ar putea fi implicat într-un dosar atât de voluminos, cel al retrocedărilor masive de pădure din judeţul Bacău. Ajuns acasă, Viorel, părinte destul de responsabil, pare să fi întrebat din reflex unde-i fecioru-său şi, mai exact, pe unde naiba umblă la ora asta...


CITEŞTE ŞI: Eclipsă de bunăstare

Citit 552 ori Ultima modificare Vineri, 20 Martie 2015 20:24

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.