Sofismele asiaticului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primăvara astronomică a venit cu un congres la PSD, unul de criză, în antiteză cu opulenţa din toamna anului trecut, atunci când întâiul nord-coreean al republicii era lansat în meciul prezidenţial. Şi s-a ţinut în sală, n-a mai fost cazul să închirieze Arena Populară – nu mai sunt lovele de steaguri, lovele şi babe flămânde cărate cu autocarul la Capitală...

* Asiaticul din fruntea Guvernului de la Palatul Victoria se joacă de-a sofismele: şi eu, dacă aş fi locuit în străinătate şi aş fi văzut cozile de la secţiile de vot, aş fi votat împotriva lui Ponta, adică împotriva mea. Într-o ţară cu adevărat europeană, pentru o asemenea afirmaţie îţi dai demisia. Brusc, fără remuşcări! Poţi da vina pe ţuica băută cu o seară înainte şi pe ineficienţa murăturilor şi a ciorbei de burtă de a doua zi, însă când te uşurezi pe inteligenţa publică trebuie să pleci acasă. Îţi iei Daciana sau Sebastianul, după caz (dacă o avea voie ăsta din urmă să părăsească ţara), şi pleci în Dubai sau unde vrei matale. Definitiv.  

* Carevasăzică, eu încerc să-mi fur căciula şi, după ce am dosit-o bine, dau vina pe ăia care o caută că am făcut sinuzită. Politician mai toxic decât actualul prim-ministru al României n-a reuşit să fie nici măcar Traian Băsescu. Iar Adrian Năstase – căci la un moment dat era considerat Arogantul – e la categoria pană, cu fundiţe şi capoţel dantelat. Cu spatele gol. 

* Apropo de Bombo. S-a internat zilele trecute la o clinică din Franţa. E mai liniştit omul după ce anul trecut a fost externat din pârnaie. Nici usturoi n-a mâncat şi nici n-a furat mireasa la celebra nuntă dintre un combinat siderurgic din sud-estul României şi un indian cu reşedinţa în Marea Britanie.

* Procurorul care a anchetat revoluţia din 1989 a declarat recent că n-au existat terorişti în acel decembrie sângeros. A fost doar o diversiune, dezvăluie Dan Voinea, fost procuror militar. Nea Nelule, nu-i aşa că nu-ţi mai este aşa de bine acasă? Parcă auzi voci, vecinii bagă intens cu bormaşina etc. Cunoaştem noi un loc ceva mai paşnic: prânzurile sunt prânzuri, la un moment dat poţi avea şi vizitatori...

Citit 5658 ori Ultima modificare Duminică, 22 Martie 2015 15:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.