Reformita cetăţeanului Klaus

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Ieri a fost Bleg Friday în România, deşi în cele mai multe tonete, mall-uri şi alte module continuă şi astăzi, ţine şi în luna decembrie, poate şi în ianuarie-februarie. De ce? Pentru simplul motiv că a debutat în vară. Black Friday funcţionează fix ca o boală în România, d-aia merită alt nume. În mod normal, singura zi din an - mă refer la 2015 - în care trebuie să nu fii Bleg pică pe 27 noiembrie. Americanii au inventat tărăşenia, ei au decis când şi de ce. Noi, românii, facem şi din ziua de votare un Black Friday. Cu mălai, găleţi şi strângeri călduroase de mână.

* E-mail-ul mi-a fost agresat de ca şi cum ar fi încăput pe mâna celui mai mare recidivist (n.a. - nu m-am gândit la domnul Bunea-Stancu, ştiu că domnia sa măsoară cam 1,68 metri). Un brand oarecare mi-a trimis acelaşi mesaj de aproape cincizeci de ori, m-a exasperat, mi-a umplut gândurile de rumeguş: era vorba de o reducere la nu-ştiu-care pantaloni de discotecă. Nu vreau să mă îmbrac, m-a prins moda lui Andrei Baciu, tânărul chirurg care a ratat la un lat de bisturiu Ministerul Sănătăţii. Nu-mi doresc reduceri, n-am chef de noţiunea de ofertă, prefer marfa second-hand la „scoruri” corecte.

* Hopaaa! Preşedintele aproape vorbăreţ pare să-şi fi angajat scriitor pe postul de consilier personal. Incredibil, la aşa ceva chiar nu mă aşteptam! Klaus Iohannis a vorbit ieri despre haosul care domneşte în Educaţie (achiesez, deşi urăsc acest termen pe care-l îmbrăţişează snobii, sunt părinte de elev de gimnaziu şi zilnic mă minunez că o mână de semidocţi şi de analfabeţi din punct de vedere moral îşi permite să editeze manuale, culegeri şi auxiliare). Aşadar, cetăţeanul sibian de la Cotroceni a afirmat că „boala sistemului de educaţie românesc nu este lipsa de reformă, ci reformita cronică”. Cu alte cuvinte, discretul din punct de vedere verbal s-a băgat la mecanică fină, a început să lase în audiovizual urme de arabescuri oratorice. Bravo, boss, cumva l-ai luat pe lângă matale pe Mircea Dinescu? Întrebam şi eu, m-am săturat de oameni politici consiliaţi numai d-alde Leo de la Strehaia...

Citit 699 ori Ultima modificare Vineri, 20 Noiembrie 2015 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.