Cucernicele Extinctoare

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Scandalul de la Opera Naţională Bucureşti, diagnostic care pare să reclame intervenţia chirurgicală, este urmat de anularea mai multor spectacole. Într-o ţară în care abia urneşti contribuabilul la o piesă de teatru, căci doar la mall e „şmecherie”, iată că ne permitem să trimitem acasă spectatorul venit în frac şi cu monoclu. O să ajungem, probabil, să ne întrebăm urmaşii peste ani: Unde mergi, puişor? Cum, în club? Aoleu, ce m-am speriat, la cum te-ai echipat aveam impresia că mergi la Operă...

* Ne aflăm în Săptămâna Patimilor şi avem de negociat cu titluri improbabile altă dată - Un balerin a fost huiduit la Opera Naţională din Bucureşti. Abia acum pricep de ce miresele sunt furate în toiul evenimentului şi duse pe un stadion de fotbal.

* Cu câteva zile înainte de Sfintele Paşti, pompierii anunţă că fac controale în toate bisericile pentru a depista cucernicele extinctoare şi indispensabilele căi de evacuare. Mi se pare o campanie de-un penibil rar întâlnit, de ca şi cum nenorocirea de la Colectiv trebuia preîntâmpinată de clopotar şi dascăl... Le-aş recomanda angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă să insiste în noaptea de Înviere, iar fiecare lumânare aprinsă neapărat să fie însoţită de un stingător. S-au gândit ei că până şi Lumina Învierii poate cauza scurtcircuit, nu-i aşa? Sau poate că tocmai acronimul ISU i-a tulburat.

* Liviu Dragnea, condamnat la doi ani cu suspendare în Dosarul Referendumul, nu pleacă de la conducerea PSD, cu toate că i se cere acest lucru. Şeful Partidului Popular European, preşedintele României şi, surpriză, Valeriu Zgonea, fostul coleg al lui Mihai Viteazul, îi sugerează lui Liviu să-şi facă bagajele, însă numărul 1 din formaţiunea social-democrată se dă puţin ocupat. Cine să-i mai înţeleagă şi pe ăştia? Sacrificăm mielul mustăcios doar de dragul tradiţiei?

* Candidatul lui Băsescu la Primăria Capitalei va fi Robert Turcescu, ofiţerul descoperit acum un an şi jumătate. Să fie talk-show, căci din tabăra roşie îi şopteşte în cască Găbiţa Firea!

Citit 557 ori Ultima modificare Duminică, 24 Aprilie 2016 16:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.