Trailerul Apocalipsei

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Luni seară, la ora la care Busu de obicei ceartă preoţi, rezolvă probleme de logică sau zgârie harta, Galaţiul a fost năpădit de fum. Nori incandescenţi, miros de cenuşă, fum la propriu, ecuaţia era greu de rezolvat, în condiţiile în care nu ştiu să avem în urbe specialişti în jar şi pulbere. Cu toate că la cât s-a furat din combinat... Mă rog, nu ştiu de ce deraiez de la subiect, probabil că mă urmăreşte un început de politicianită. Norul de fum a trecut, iar noi, contribuabilii, am rămas cu o dilemă: să fie doar un trailer nereuşit al Apocalipsei?

* Victor Ponta a declarat la televiziunea tovarăşului său Sebi Ghiţă că românii din diaspora s-au aşezat de trei-patru ori la coadă la alegerile din 2014 „ca să se vadă la televizor”. Coada să se vadă, nu compatrioţii plecaţi în străinătate la mai bine, cum se zice în popor. Aha, deci la fel făcea norodul şi pe vremea lui Nea Nicu - să se vadă la televizor, în Occident, cum se trăieşte sub talpa Cizmarului.

* Presa românească se poate mândri că există confraţi mai puţin competenţi pe planetă. Un cotidian din lumea arabă zvonea ieri dimineaţă că un fotbalist brazilian care a activat şi în Liga I s-a dus după Patriciu şi Dan Condrea, la numai 35 de ani. Nu în Cuba, ci pe lumea cealaltă. Unele publicaţii de pe la noi, inclusiv nişte posturi TV de ştiri, au înghiţit chifteaua, jucându-se ore întregi de-a decesul cu sportivul din America Latină. Scuza mi se pare ieftină, e un fel de „e de la ei, dragă!”, deşi unele branduri din mass-media autohtonă rostogolesc nişte noţiuni sofisticte de zici că BBC-ul şi CNN-ul sunt invenţii neaoşe precum braga şi cârnaţii de Pleşcoi. Prin urmare, nu sunt sigur nici de cele cinci medalii obţinute de ai noştri prin emisfera sudică. Le-om fi sustras de prin Satul Olimpic.

* Un lanţ celebru de fast-food-uri a lansat o cremă de plajă cu SPF 30, menită să ne ferească de efectul ultravioletelor nocive şi să ne lase pielea mirosind apetisant a pui prăjit, relatează Time. Anunţul, care nu este o glumă, a fost făcut de companie pe contul de Twitter. Mai rămâne să ne gândim la faptul că indivizii care se scapă în mare sunt, de fapt, izvoare ambulante de sucuri acidulate.

Citit 549 ori Ultima modificare Marți, 23 August 2016 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.