Justiţie de Divizia C

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Olguţa ne dă lecţii aproape zilnic, chiar dacă nimeni n-a angajat-o ca sfetnic sau psiholog. Dacă te simţi pe poziţie, aplică legea, n-are rost să vii cu poveţe la ceas de seară, că românul este imprevizibil şi s-ar putea să-l săgeteze Cupidon. Şi-aşa ne aflăm în aşa-numitul triunghi în bermude. Cu şlapi.

* Tânărul din Tg. Bujor care a ucis cu maşina doi copii în comuna gălăţeană Folteşti în toamna anului trecut, individ prins abia după o lună de la părăsirea locului accidentului, a fost depus în volnicie. Va fi cercetat în stare de libertate, ca să mă exprim cu termenii altora. Precizare: individul fusese dat în urmărire generală, a fost capturat în Italia şi, în momentul în care a trimis brusc, fără avertisment, două suflete nevinovate pe lumea cealaltă, avea deja un dosar pentru conducere fără permis. Şi nici nu-i crescuse între timp carnet de şofer, iar despre viteza dezvoltată pe amărâtul de drum care taie judeţul în două nici nu mai e cazul să pomenesc. Se zice că ar fi atins 200 de kilometri pe oră. Băiatul făcea liniuţe... Aşadar, ne trebuie un calculator pentru a aduna bilele negre strânse de iresponsabilul de douăzeci şi ceva de ani. Totuşi, în mod bizar (pe cine mai dai pe spate dacă foloseşti adjective perimate ca şocant, uluitor, incredibil?), instanţa l-a scos de sub priponul preventiv, considerând că bossul de boss nu reprezintă un pericol public. De ca şi cum urcase la volan, fără ca legea să-i permită, în sufrageria părinţilor săi, nu pe o rută obştească. În schimb, ca să-mi demonstrez şi în scris că nu sunt neapărat un fan al DNA, unii politicieni sunt ţinuţi luni în şir la beci, fără să existe probe, doar în speranţa că o ieşi ceva, cândva. Asta-i justiţie de Divizia C, nu ceea ce solicită strada de două săptămâni.

* Iată, aşadar, cum spaţiul rubricii de astăzi mi-a fost confiscat de feciorul de Bujoru, iar în contul lui Dragnea, Şerban Nicolae, Goţiu, Turcanca şi al altora n-am mai avut timp să desenez nici măcar un perciune, o mustaţă. Mai era şi învăţătoarea din Braşov, aia cu „tâmpiţilor, graşilor, gunoaielor...”        

Citit 615 ori Ultima modificare Joi, 16 Februarie 2017 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.