Buget cu 10 la sută mai mic

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* PD-L vrea mai mulţi bani pentru societăţile care aduc venit * Mai mulţi bani pentru Zona liberă * Şi mai puţin pentru Transurb şi Apaterm *

Bugetul de venituri şi cheltuieli al Primăriei (438 de milioane lei), cu 8,9 la sută mai mic decât anul trecut, „este fundamentat destul de bine”, dar prevede o scădere de vreo zece la sută a cheltuielilor, a declarat joi consilierul local PD-L Alin Mihai, membru al Comisiei de buget-finanţe a CL. Astfel, sunt prinse foarte puţine investiţii noi. 

Consilierul crede că subvenţiile sunt îndreptate în prea mare măsură către societăţi ca Transurb, cu aproximativ 22 milioane lei, şi Apaterm, cu aproape 42 milioane lei (care intră în subvenţia la căldură), care trebuie eficientizate. 

„Considerăm că acest buget ar trebui reorientat un pic către societăţile care aduc bani la bugetul local”.

De pildă, Zona liberă, care nu trăieşte din banii Consiliului Local, ar urma să primească, după proiectul de buget care se vota joi seară, un fond pentru investiţii de numai 1 milion de lei, sumă care ar trebui suplimentată, susţine consilierul PD-L.

Bugetul pentru Sport a scăzut „drastic”, de la 4,2 milioane anul trecut, la 2,7 milioane, consilierii PD-L solicitând alocarea a 3,8  milioane lei, propunere respinsă la comisii din lipsă de fonduri.

Există însă promisiunea Direcţiei economice a Primăriei că, odată ce vor fi decontate de către UE sumele investite de Primărie în proiecte europene (18 milioane), o parte, adică un milion lei, vor fi îndreptate spre Sport.    

Citit 823 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.