MODERNIZAREA STRĂZII Leonida Zamfirescu, la LICITAȚIE. Se caută constructor
Foto: La finalul lucrărilor, artera va avea trotuare şi un sistem rutier corespunzător unui trafic mediu | Foto ”Viața liberă”, Florin Răvdan

MODERNIZAREA STRĂZII Leonida Zamfirescu, la LICITAȚIE. Se caută constructor
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Locatarii uliţei care poartă numele primei femei inginer din lume, Eliza Leonida Zamfirescu, pot avea motive să spere că vor intra, în sfârşit, în lumea civilizată a unui oraş european. Modernizarea străzii pe care locuiesc a fost scoasă la licitaţie.

Potrivit anunţului postat pe Serviciul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), până pe 25 ianuarie 2017 Primăria municipiului Galaţi aşteaptă ofertele pentru contractul cu o valoare estimată de 4.677.362 de lei, fonduri bugetare, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.

Eliza Leonida Zamfirescu este una dintre personalităţile despre care aţi putut citi în rubrica ziarului "Viaţa liberă" „Gălăţeni care au uimit lumea”. Din păcate, strada care a fost botezată cu numele său este mai degrabă o uliţă demnă de un cătun! Aşa cum aţi mai putut citi în ziarul nostru, vara o înghite praful, iar în rest, la fiecare ploaie ori topire a zăpezii, se transformă într-o mică Veneţie, iar noroiul care rămâne după aceea face imposibilă deplasarea în condiţii normale. În plus, neavând canalizare, locatarii şi-au construit fose septice şi, periodic, cheamă vidanja…

Mult a fost… şi-o să mai fie!

Spunem asta pentru că documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii la obiectivul „Modernizare strada Eliza Leonida Zamfirescu” şi indicatorii tehnico-economici, în valoare de 7,9 milioane de lei, au fost aprobaţi în octombrie 2015, de către aleşii locali! Potrivit hotărârii aprobate, strada, cu o lungime de 877 metri, se încadrează la categoria III de străzi şi dispune de reţele hidroedilitare numai în zona blocurilor ANL, pe care le deserveşte. În rest, are reţea de apă, dar fără canalizare. „Pentru aducerea străzii în condiţii normale de exploatare se impune refacerea ei, pentru aducerea platformei carosabile la un nivel optim, realizarea unui sistem de colectare şi dirijare a apelor pluviale, înlocuirea conductei de apă, introducerea reţelei de canalizare”, se arată în proiect. La finalul lucrărilor, artera va avea trotuare şi un sistem rutier corespunzător unui trafic mediu (beton asfaltic), iar în zonele unde spaţiul permite, de pildă la blocurile ANL, se vor executa spaţii de parcare.

Teoretic, lucrările ar trebui să dureze 12 luni, dar depinde de momentul în care se va încheia licitaţia şi de startul lucrărilor. Deci e greu de spus că până la finele anului strada va fi modernizată!

Citit 4315 ori Ultima modificare Luni, 16 Ianuarie 2017 00:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.