S-au tăiat sporurile, se adaugă suplimente

S-au tăiat sporurile, se adaugă suplimente
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Alinierea salariilor din Primărie la cele de la Consiliul Judeţului * Încă maxim 600 lei/lună *

În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă. Şi salariile! Guvernul a luat cu o mână, tăind sporurile grase, dar lasă la îndemâna primarilor posibilitatea de a mări puţin la loc salariile, până la cele mai mari salarii din administraţia publică locală.

Joi, Consiliul Local (CL) Galaţi urma să voteze stabilirea unor suplimente salariale până la diferenţa între salariul de bază pentru funcţiile din aparatul tehnic al Primăriei şi cele pentru funcţiile publice din Consiliul Judeţului. Nu mai mult! 

Consilierul local PD-L Alin Mihai (FOTO), membru al Comisiei de buget-finanţe a CL, a explicat ieri, înainte de şedinţa CL, că urma să se aplice practic o prevedere a Legii 330/ 2009, care permite primarului să alinieze salariile: să crească o sărăcie până la o sărăcie mai bine plătită.

Căci, tot consilierul spune, dând exemple, salariul arhitectului-şef ar urma să primească un supliment de 662 lei, directorul executiv – 641 lei, şeful de birou – 534 lei, consilierii juridici – 297 lei. 

Conform unui amendament al consilierilor PD-L către Direcţia economică a Primăriei: „Noi sperăm să nu depăşească acele sporuri care li s-au tăiat”, a precizat consilierul care, evident, doreşte ca astfel intenţia Guvernului de a strânge cureaua funcţionarilor să nu apară drept o glumă bună… 

Democrat-liberalii sunt de acord cu solicitările sindicaliştilor din Primărie, dar fac un apel către salariaţi pentru o eficientizare a serviciilor. Căci efortul financiar al Primăriei va fi în jur de 300.000 lei pe lună pentru aceste suplimente salariale.

Până la urmă, gălăgia este pentru măriri destul de mici… L-am întrebat pe consilier cum apreciază nivelul salarizării din Primărie. „Apreciez că sunt la salarii medii”, a declarat Alin Mihai.

Nivelul minim al unui salariu din Primărie va fi de 705 lei pe lună. Noi vom continua să criticăm Primăria atunci când activităţile destinate gălăţenilor nu se vor face bine, aşa cum am făcut-o şi până acum. Pe de altă parte, nu ne aşteptăm la cine ştie ce entuziasm cu astfel de salarii.

Citit 1295 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.