UPDATE. A început renovarea fostului Cinematograf „Flacăra”

UPDATE. A început renovarea fostului Cinematograf „Flacăra”
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Clădirea fostului Cinematograf "Flacăra", din cartierul Micro 40, a intrat în renovare și va avea o nouă destinație pentru comunitate. Imobilul de pe strada Henri Coandă nr. 7 ar urma să găzduiască diferite evenimente socio-culturale, însă este obligatorie și difuzarea de filme, periodic. Lucrările sunt executate de asocierea Tehnomat Software 2017 - Prin Company Sib - Act Construct Management, care a câștigat licitația organizată de Primărie cu o ofertă de 5.023.545 de lei.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", nu mai puțin de șapte ofertanți unici și trei asocieri de firme şi-au disputat contractul de renovare energetică a fostului Cinematograf "Flacăra", criteriul de atribuire fiind "cel mai mic preţ". Reamintim, pentru finanțarea investiției, Primăria a semnat un contract în valoare de 2.476.533 de lei, fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Principalele lucrări finanțate prin PNRR vizează reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice etc. Termenul de execuție este de 18 luni de la data predării amplasamentului.

După preluarea fostelor cinematografe de la RADEF, Primăria municipiului Galați a reușit să obțină contracte de finanțare prin PNRR pentru derularea lucrărilor de modernizare a clădirilor fostelor cinematografe "Dacia", "Flacăra" și "Țiglina", care au ajuns într-o stare avansată de degradare. În clădirea fostului Cinematograf "Dacia" ar putea funcționa un centru de robotică, iar "Țiglina" ar urma să găzduiască Teatrul pentru Copii și Tineret "Gulliver".


Licitaţia pentru execuţia lucrărilor de renovare energetică a imobilului din strada Henri Coandă nr. 7 – fostul cinematograf ,,Flacăra” s-a încheiat cu succes. Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, contractul a fost câştigat de Asocierea Tehnomat Software 2017 - Prin Company Sib - Act Construct Management cu o ofertă de 5.023.545 de lei.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă, nu mai puțin de șapte ofertanți unici și trei asocieri de firme şi-au disputat acest contract, criteriul de atribuire fiind „cel mai mic preţ”.

Reamintim, pentru finanțarea investiției, Primăria a semnat un contract în valoare de 2.476.533 de lei, fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Principalele lucrări ce vor fi finanțate prin PNRR vizează reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice etc. Termenul de execuție este de 18 luni de la data predării amplasamentului.

Imobilul renovat ar urma să găzduiască diferite evenimente socio-culturale, având în vedere necesitatea unui astfel de spațiu în municipiul Galați. Însă este obligatorie și difuzarea de filme, periodic.

Citit 5556 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2024 16:44

3 comentarii

  • postat de Adrian
    Miercuri, 10 Aprilie 2024 21:35
    5.13.217.***
    Se va face desigur si o expertiză tehnica riguroasă......
    1
    9
  • postat de mirel
    Miercuri, 10 Aprilie 2024 12:22
    46.97.20.***
    Asocierea Tehnomat Software 2017 TECUCI ZERO SALARIATI / CIFRA DE AFACERI DE LA INFIINTARE 2017 PANA IN 2022 (BILANT 2023 NEDEPUS) ZERO ZERO ZERO . CU CE PARTICIPA LA ACESTA INVESTITIE A PRIMARIEI DACA E ZERO PE TOATA LINIA?
    1
    18
  • postat de Gogu
    Miercuri, 10 Aprilie 2024 08:25
    82.79.117.***
    Bani imprumutati dati pentru "proiecte / investitii" fara un scop clar precizat. Nimic nou! Schema (clasica) de spalare de bani.
    1
    21

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro