Apă Canal a suspendat branşările individuale la apă, în urma controalelor ANRSC
Foto: Foto: Bogan Codrescu

Apă Canal a suspendat branşările individuale la apă, în urma controalelor ANRSC
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Au vrut să-şi facă branşament individual la apă rece ca să scape de calvarul zilelor cu robinetele secate, cauzat de rău-platnicii din bloc, dar distribuitorul Apă Canal i-a pus să aştepte. Cât? Nu se ştie. Este problema cu care se confruntă mai mulţi gălăţeni, de luni bune.

Unul dintre cei afectaţi şi-a spus oful, săptămâna aceasta, pe forumul galateni.net. "Din luna iunie am plătit o documentaţie (proiect) de branşament individual - 200 lei, am achitat un aviz la Apă Canal - 123,68 lei şi o taxă de racordare într-un viitor distribuitor - 225 lei. În acest moment încă nu este montat acel distribuitor, iar speranţa de a se mai monta este aproape nulă", a relatat, sub pseudonimul Anitaraz, o gălăţeancă de la bloc. Potrivit acesteia, proiectele de branşare individuală care au rămas în aer ar fi de ordinul sutelor.

Conducerea Apă Canal admite că este o problemă, dar nu fără ieşire. "Am avut un control de la ANRSC (Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, n.r.) şi, până nu lămurim situaţia, nu răspundem solicitărilor noi de realizare de branşamente individuale la apă rece pentru consumatorii de la bloc. În ceea ce priveşte solicitările care au intrat deja în circuit, căutăm metode să le soluţionăm cât mai curând posibil", a declarat, vineri, directorul tehnic-producţie al societăţii de distribuţie a apei potabile, Niţă Podaru.

ANRSC a promis clarificări pe parcursul săptămânii viitoare.

 

Citit 6859 ori Ultima modificare Vineri, 31 August 2012 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.