O sută de milioane de lei pentru locuinţe sociale la Galaţi. Blocurile se vor construi după modelul de la Constanţa

O sută de milioane de lei pentru locuinţe sociale la Galaţi. Blocurile se vor construi după modelul de la Constanţa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Campusurile de pe Drumul Viilor şi din Micro 17 vor cuprinde 1.212 garsoniere şi apartamente


Documentele celor două campusuri sociale, menite să găzduiască sute de gălăţeni care au nevoie de un acoperiş deasupra capului, au ajuns pe masa comisiilor Consiliului Local. Aşa cum v-am mai informat, modelul acestor locuinţe sociale de tip modular a fost „importat” de la edilul Constanţei, Radu Mazăre, unde a funcţionat cu succes.

Amplasament şi număr de case

Primul proiect ajuns în atenţia aleşilor se referă la amenajarea unui campus social format din opt module / blocuri cu regim de înălţime parter plus două etaje, pe strada Drumul Viilor nr. 8. În acest loc vroia, prin 2010, şi fostul primar, Dumitru Nicolae, să construiască locuinţe sociale, dar n-a mai apucat. Conform proiectului actual, campusul va cuprinde 456 de unităţi locative, dintre care 216 cu o cameră, 192 cu două camere, şi 48 cu trei camere.

Cel de-al doilea campus va fi în Micro 17, în zona blocurilor ANL. Aici vor fi 15 module/ blocuri cu regim de înălţime parter plus două etaje. Din cele 15 blocuri, patru vor avea 228 de unităţi locative, iar 11 - 528 de unităţi locative. Din cele 756 de locuinţe destinate închirierii, 207 vor fi garsoniere, 360 vor avea două camere şi 189 - trei camere. Distribuţia modulelor se va face pe două rânduri opuse, conectate printr-o pasarelă, iar circulaţia pe verticală va fi asigurată cu ajutorul unei scări metalice exterioare.

Confort fără pretenţii

Fiecare locuinţă va avea grup sanitar propriu şi bucătărie, iar consumurile de energie electrică şi apă vor fi contorizate individual. Alimentarea cu apă rece se va realiza de la reţeaua publică, iar pentru apa caldă vor fi instalate boilere electrice de câte 40 de litri pentru garsoniere, şi, respectiv de câte 60 de litri pentru apartamentele cu două sau trei camere. Pentru accesul în zonă vor fi amenajate străzi cu dublu sens, locuri de parcare, precum şi un sistem de alei şi platforme pietonale, dar şi câte un teren de sport pentru fiecare campus. Pentru a nu rămâne doar nişte blocuri în bătaia vântului, ca în cartierul Cantemir, Primăria are în vedere şi construcţii conexe cu destinaţia de magazin, sediu administrativ, poliţie şi punct sanitar.

Cât costă cele două campusuri

Pentru campusul social de pe Drumul Viilor, valoarea totală a investiţiei, calculată de Primărie, se ridică la 36.897.540 de lei de la bugetul local. În cazul blocurilor din Micro 17, valoarea investiţiei este mult mai mare - 63.881.510 de lei, tot de la bugetul local.

Campusurile ar trebui să fie gata în 14 luni, dar termenul de începere a lucrărilor depinde de votul aleşilor locali şi de o licitaţie.

Citit 4647 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Septembrie 2013 10:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.