Între Galaţi şi Brăila/ Cartierul Cantemir - un deceniu de promisiuni
Foto: Foto: Arhivă VL Bogdan Codrescu

Între Galaţi şi Brăila/ Cartierul Cantemir - un deceniu de promisiuni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În locul celor 780 de apartamente promise, nu sunt decât 341, nici zare de locuinţe individuale, de magazine, piaţă, ori şcoală, ca să nu mai vorbim de fabulosul mall


Pe 4 noiembrie 2003, se turna fundaţia primului bloc de locuinţe, destinate tinerilor cu vârsta până în 35 de ani, din Cartierul „Siret”, devenit ulterior „Dimitrie Cantemir”. Însuşi primarul Dumitru Nicolae şi-a pus casca de protecţie pe cap şi a turnat cu canciocul beton la fundaţia blocului S9. Iată că s-a împlinit un deceniu de la momentul în care demara construcţia celui mai nou cartier al oraşului, dar mai nimic din ceea ce s-a promis atunci nu s-a realizat.

În locul celor 780 de apartamente promise, nu sunt decât 341, nici zare de locuinţe individuale, de magazine, piaţă, ori şcoală, ca să nu mai vorbim de fabulosul mall. În afară de o grădiniţă „improvizată” la parterul unui bloc şi un cort pe post de biserică nu sunt decât 14 blocuri ridicate în bătaia vânturilor politice sau nu. Ca să nu ne mai amintim că ultimele blocuri inaugurate în vara lui 2012, în ultimele zile din mandatul lui Nicolae, nu aveau nici apă, nici canalizare, şi erau improprii pentru locuit. Iar soluţia de alimentare cu apă a blocurilor din Cantemir este tot provizorie, aşa cum nu s-a rezolvat definitiv nici problema canalizării! Cei 1.009 locatari ai Cartierului Cantemir, care ocupă cele 97 de apartamente cu o cameră, 195 cu două camere, şi 49 de locuinţe cu trei camere se simt abandonaţi de autorităţi şi reacţionează ca atare. Aşa se face că, potrivit Primăriei, au acumulat 100.000 de lei restanţe la chirie şi 150.000 de lei la întreţinere.

Singura veste bună, dacă se poate numi aşa, vizează faptul că Primăria a renunţat, pe moment, la a mai face agricultură pe restul terenului din Cantemir, şi se gândeşte la o extindere a zonei rezidenţiale. Asta, desigur, dacă şi brăilenii vor fi de acord.

   

Citit 1692 ori Ultima modificare Luni, 04 Noiembrie 2013 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.