Câţi BANI ne dă BERD şi pentru ce, prin contractul parafat la Londra

Câţi BANI ne dă BERD şi pentru ce, prin contractul parafat la Londra
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) anunţă printr-un comunicat postat pe site-ul propriu că sprijină îmbunătăţirea infrastructurii de transport urban din oraşul Galaţi cu un împrumut de 100 de milioane de lei (22,6 milioane de euro) şi un ajutor acordat municipalităţii constând în subvenţii în valoare de 900.000 de euro. În viziunea BERD, Galaţiul este unul din cele mai mari noduri de trafic comercial din România, numai că, „în ultimele decenii, investiţiile insuficiente în infrastructura urbană au dus la deteriorarea şoselelor, restricţionarea capacităţii de transport pasageri, creşterea timpului de deplasare şi a consumului mare de combustibil, conducând la un nivel ridicat de poluare şi costuri ridicate de transport”. Tocmai de aceea, Galaţiul avea nevoie de bani pentru reabilitarea infrastructurii rutiere - străzile Mihai Bravu, Saligny şi Tecuci şi pentru investiţii în transport - sistem de ticketing şi achiziţia a 14 troleibuze noi.

„Drumuri mai bune, troleibuze moderne şi un sistem de taxare automat vor face transportul public din Galaţi mai eficient şi, prin urmare, mai atractiv. Scopul nostru este acela de a încuraja locuitorii să treacă de la autoturismele private la transportul public, fapt de care vor beneficia atât comunitatea, cât şi economia şi mediul înconjurător”, a declarat Jean-Patrick Marquet, director BERD pentru infrastructura municipală şi de mediu.

Banca a finanţat proiecte similare în Sibiu, Iaşi, Arad, Braşov şi Piteşti, investind 180 milioane euro în modernizarea transportului urban în România.

CITEŞTE ŞI: Primarul Marius Stan, la Londra. Împrumutul BERD va fi parafat astăzi

Citit 1776 ori Ultima modificare Marți, 28 Octombrie 2014 19:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.