Politică în prag de iarnă: ILUMINATUL FESTIV nu ţine cald
Foto: Foto Nicoleta Onofrei

Politică în prag de iarnă: ILUMINATUL FESTIV nu ţine cald
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Copreşedintele Organizaţiei Municipale PNL Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, atrage din nou atenţia asupra sumelor exorbitante pe care le plăteşte Primăria Galaţi pentru a asigura iluminatul festiv. Acesta atrage atenţia că pe gălăţeni nu îi încălzesc luminiţele de 2,1 milioane de lei, atâta timp cât furnizarea căldurii este incertă, iar zeci de mii de gălăţeni nu au apă caldă sau rece. Potrivit acestuia, chiar dacă suma pe care a plătit-o Primăria pentru a închiria instalaţii pentru iluminat anul acesta este mai mică decât cea de anul trecut, de 2,8 milioane de lei, aceasta tot este enormă, dacă am face o comparaţie cu cât a plătit Primăria Sibiu în 2012, respectiv 780.000 de lei.

Pe de altă parte, Ciumacenco apreciază că gălăţenii vor plăti inutil dobândă pentru împrumutul efectuat de către Primăria Galaţi la BERD, pentru dezvoltarea infrastructurii de transport. Inutilitatea ar reieşi din faptul că, potrivit acestuia, municipalitatea rămâne cu aproximativ 59 de milioane de lei necheltuiţi din banii destinaţi investiţiilor. "Au pregătit chiar un proiect de Hotărâre de Consiliu Local, prin care „se aprobă repartizarea excedentului bugetului local în anul 2014, în sumă de 58.864.287 lei". Aşadar, deşi au aproape 60 de milioane de lei neconsumaţi în buget, autorităţile locale au decis să facă un împrumut de 100 de milioane de lei la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Bani pentru care gălăţenii vor plăti, în următorii şapte ani, dobânzi. Cât anume, nu se ştie, pentru că Primăria nu ne spune cu ce Dobândă Anuală Efectivă (DAE) a contractat împrumutul”, a spus liberalul.

Totodată, Ciumacenco nu înţelege de ce este inclusă strada Tecuci în proiectul de dezvoltare a infrastructurii de transport, atâta timp cât pe acolo nu circulă nici un mijloc de transport în comun, şi nici de ce sistemul de ticketing nu putea fi făcut din bugetul local.

Citit 1555 ori Ultima modificare Joi, 27 Noiembrie 2014 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.