Bacalbaşa MINTE fără jenă gălăţenii

Bacalbaşa MINTE fără jenă gălăţenii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, a minţit fără să ezite la sfârşitul şedinţei ordinare de Consiliu Judeţean de miercuri, 26 noiembrie. Acesta a spus că Instituţia Prefectului Galaţi a dispus o cercetare în cadrul Direcţiei de Dezvoltare Regională, direcţie aflată în subordinea CJ, pentru anumite nereguli. Lucru total fals, potrivit reprezentanţilor Prefecturii.

Sesizare inventată de preşedintele CJ

După ce consilierii judeţeni au parcurs toate proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei, consilierul judeţean PNL Tania Bogdan s-a ridicat pentru a felicita Direcţia de Dezvoltare Regională pentru „premiul de excelenţă pentru activitatea în domeniul IT&C în administraţia publică (E-administraţie)” primit la Poiana Braşov, pe 20 noiembrie, la Gala Premiilor de Excelenţă Administratie.ro. În acest moment Nicolae Bacalbaşa s-a inflamat extrem de tare, negând faptul că premiul ar fi fost obţinut de către Direcţie, ci că acesta ar fi fost obţinut de către Consiliul Judeţului. Apoi, preşedintele CJ a ţinut să spună că ar exista probleme grave la Direcţia de Dezvoltare Regională şi că a fost sesizat în acest sens de către Prefectură.

„Daţi-mi voie. Direcţia de Dezvoltare nu a primit nici un premiu. Premiul l-a obţinut Consiliul Judeţului. Este iarăşi una dintre numeroasele dezinformări ale populaţiei prin ziarul Viaţa liberă. În schimb, pentru acest proiect, pentru care o anume structură a dat o diplomă, am o hârtie de la Prefectură privind grave abateri; proiect care la ora actuală se află în cercetare. Nu o cercetez eu”, a declarat preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, în plenul şedinţei şi cu presa de faţă.

Problema este, însă, că Prefectura infirmă categoric spusele preşedintelui CJ. „Instituţia Prefectului nu a transmis niciun fel de document către Consiliul Judeţului prin care să semnaleze aspectele aduse în discuţie, întrucât nu are nici un fel de atribuţie în ceea ce priveşte verificarea proiectelor europene. Instituţiile abilitate în acest sens sunt autorităţile de management şi autorităţile de audit de pe lângă Curtea de Conturi”, arată punctul oficial de vedere al Prefecturii.

Se pare că proiectele care au stârnit furia preşedintelui CJ sunt  „Administraţie pentru cetăţeni – servicii eficiente şi de calitate” şi „Servicii publice electronice pentru o administraţie eficientă în judeţul Galaţi”. Derularea acestora a fost aprobată de Bacalbaşa pe 29 noiembrie 2013.

Organigramă cu dedicaţie

Surse din Consiliul Judeţului ne-au dezvăluit însă că respectivul control a fost dispus de preşedintele Bacalbaşa ca urmare a intenţiilor acestuia de a desfiinţa Direcţia de Dezvoltare Regională. De câteva săptămâni, se lucrează în mare secret la un nou proiect de organigramă a instituţiei, care să asigure posturi de directori pentru doi dintre protejaţii lui Bacalbaşa: pensionarul Nicu Năvădaru (actualmente şef al Serviciului Drumuri şi Poduri din CJ) şi Mitică Budescu. Acesta din urmă este nimeni altul decât fostul şef al serviciului Revendicări din cadrul Primăriei Galaţi, unde era supranumit "baronul Legii 10". Din mai 2014, Budescu este consilier al preşedintelui CJ şi membru în AGA la Parcul Industrial.

Citeşte şi: Nota de plată pentru minciună

Citit 9221 ori Ultima modificare Luni, 01 Decembrie 2014 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.