O nouă STRATEGIE de alimentare cu CĂLDURĂ a Galaţiului
Foto: Foto Bogdan Codrescu

O nouă STRATEGIE de alimentare cu CĂLDURĂ a Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A fost nevoie de apropiatul faliment al Apaterm, firma ce se ocupă momentan de termoficarea Galaţiului, pentru ca Primăria să supună dezbaterii publice o nouă strategie de alimentare cu energie termică a oraşului.

"Strategia conturează modul de acţiune pentru atingerea obiectivelor, plecând de la o situaţie prezentă şi ţinând seama de orizontul de timp, resursele disponibile, resursele necesare şi restricţiile existente. Pe baza caracteristicilor generale prezentate mai sus, realizarea unei strategii locale de alimentare cu energie termică trebuie să pornească de la cunoaşterea situaţiei existente a SACC (la momentul elaborării strategiei): cunoşterea performanţelor tehnice, economice şi de mediu ale SACC; legislaţia şi reglementările în domeniul energiei şi alimentării cu căldură; reglementările în vigoare din punctul de vedere al protecţiei mediului; resursele primare clasice şi R.E.R., disponibile pe plan local", se arată în descrierea postată pe site-ul Primăriei.

În ultimul timp, Apaterm, Primăria şi Electrocentrale au stat la masa negocierilor pentru a găsi o soluţie la problema termoficării din Galaţi. Au fost puse pe masă mai multe variante, inclusiv crearea unor microcentrale de cartier. Totuşi, din concluziile strategiei, un lucru este clar. Căldura va ajunge din nou la Primărie, pentru ca, ulterior să fie dată altei firme.

"Etapa imediat următoare preluării actualei surse şi reţelei termice primare de către autoritatea locală este realizarea unui sistem integrat de alimentare cu energie termică (producere-transport-distribuţie-furnizare) şi delegarea gestiunii acestuia către un operator cu experienţă în domeniu şi capacitatea financiară de realizare a investiţiilor importante pentru a furniza serviciul public de alimentare cu energie termică la indicatori de performanţă tehnică superiori şi un preţ suportabil al căldurii pentru populaţie", se arată în concluziile materialului. Vom reveni în numerele următoare cu o analiză a acestor documente.

Citeşte şi: Câţi BANI s-au dat în 2014 pentru CĂLDURĂ în Galaţi: 428 de lei pentru fiecare APARTAMENT BRANŞAT

Citit 4226 ori Ultima modificare Marți, 06 Ianuarie 2015 21:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.