Ce-şi doresc aleşii judeţeni în 2015, după un an al SCANDALURILOR în CJ

Ce-şi doresc aleşii judeţeni în 2015, după un an al SCANDALURILOR în CJ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţului Galaţi a fost zguduit, pe aproape tot parcursul anului trecut, de scandaluri politice, fapt care a afectat funcţionarea în bune condiţii a forului legislativ judeţean şi a ţinut pe loc, pentru diverse perioade de timp, o serie de proiecte importante pentru Galaţi, precum construirea hangarului destinat elicopterului SMURD sau reabilitarea unor drumuri judeţene.

De departe, creatorul stărilor conflictuale a fost chiar preşedintele instituţiei, Nicolae Bacalbaşa, care, nu de puţine ori, a stârnit reacţii aprinse în plen în urma unor comentarii, care au oripilat asistenţa, la adresa colegilor săi din opoziţie. Şeful CJ a reuşit nu doar să-şi atragă antipatia unor membri ai PNL şi PDL şi să piardă sprijinul acestora, fiind acuzat adesea de vulgaritate şi mojicie, dar a reuşit să întoarcă împotriva sa şi o serie de colegi de partid.

Tânărul consilier judeţean Dorin Butunoiu (PSD) nu s-a sfiit să-l contrazică şi să-l critice, de câteva ori, chiar în plen, pe Nicolae Bacalbaşa, colegul său de partid. Ultima ieşire a social-democratului a fost în luna decembrie, ca urmare a unei sesizări făcute de directorul Muzeului de Istorie, Cristian Căldăraru, cu privire la comportamentul cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean, unitate aflată în subordinea CJ. „L-aş ruga pe domnul preşedinte Bacalbaşa să ia atitudine, să cheme managerul Spitalului Judeţean şi să mai terminăm odată cu asemenea probleme, să trimitem tot timpul pe cei cu nevoi medicale la Bucureşti, la Cluj sau în alte ţări, în loc să avem grijă de ei acasă la noi. Să mai lase alte direcţii, care, totuşi, au adus cei mai mulţi bani pentru judeţul Galaţi, pentru dezvoltare, să nu se mai gândească la desfiinţări şi la tot felul de lucruri negativiste. Dacă nu doreşte să facă treabă, să ne lase în pace şi să se ducă să îşi mănânce liniştit pensia”, a afirmat social-democratul, în cadrul unei şedinţe extraordinare. Este drept că preşedintele CJ se afla în concediu, la acel moment, fiind plecat din ţară, şi nu a fost de faţă.

Ce aşteptări au aleşii în 2015

I-am întrebat pe cei mai vocali consilieri judeţeni ce aşteptări au, pentru acest an, din partea conducerii Consiliului Judeţului şi a activităţii forului legislativ judeţean.

Iuliana Tania Bogdan (PNL) 

„Având în vedere conducerea Consiliului Judeţului, care este aceeaşi, nu cred că se va schimba ceva în bine. Nu sunt optimistă. Stilul unor oameni nu se schimbă de azi pe mâine. Şi-au definit deja personalitatea şi modul de a fi. Îmi doresc, însă, ca, împreună cu colegii din Consiliu, să fim o echipă, să ne consultăm şi să luăm cele mai bune decizii în interesul oamenilor. Mă aştept şi de la Partidul Social Democrat să taxeze deciziile nefireşti sau comportamentul neadecvat al colegilor”, ne-a declarat consilierul judeţean Iuliana Tania Bogdan, liderul de grup al PNL din Consiliul Judeţului. Liberala a reiterat că prioritatea, în acest an, trebuie să fie modernizarea Spitalului Judeţean şi nu numai, nu doar în ceea ce priveşte dotările, cât şi a respectului şi siguranţei pacientului, dar şi pentru medici şi confortul lor. „Dacă vom improviza, în continuare, şi vom uita ce destinaţie avem, atunci lucrurile se vor degrada şi mai mult”, a afirmat consiliera PNL.

Ion Ştefan (PDL)

„Aştept ca în acest an să avem parte de o politică spre normalitate, de proiecte europene şi investiţii cu cap, căci, până acum, nu am prea avut parte de astfel de lucruri. Şansa judeţului Galaţi de a se dezvolta este atragerea de fonduri europene prin proiecte. Sunt dispus oricând să ofer consultanţă gratuită din acest punct de vedere. Pe preşedintele Nicolae Bacalbaşa îl iert pentru comentariile de anul trecut. Sper să devină însă un om mai înţelept, mai ales la vârsta dumnealui”, ne-a spus consilierul judeţean Ion Ştefan.

Dorin Butunoiu (PSD)

„Aştept din partea colegilor să ne unim şi, în cazul proiectelor importante, să lase deoparte orgolii şi să le votăm, pentru a ajuta judeţul să se dezvolte, în interesul cetăţenilor. Nu aşa cum s-a întâmplat, anul trecut, în cazul drumurilor judeţene şi a heliportului, când o parte dintre consilieri au votat împotriva acestor proiecte sau nu au votat deloc, doar pentru a-l sancţiona pe domnul preşedinte. În ceea ce priveşte conducerea Consiliului, mă aştept ca cei care au pixul în mână să se axeze pe sănătatea publică. Totodată, să ne gândim că se va da drumul la fonduri europene şi să începem pregătirea proiectelor, să ştim pe ce să ne axăm, să prindem în buget bani pentru cofinanţare pentru a-i sprijini pe primari”, ne-a spus consilierul judeţean PSD.

Simona Daniela Hapeci (independent)

„Îmi doresc ca pe parcursul anului 2015 să se elaboreze un proiect pe termen mediu şi lung privind dezvoltarea şi modernizarea judeţului prin investiţii din fonduri europene, guvernamentale şi judetene. Pe lângă toate acestea, îmi doresc ca partidele majoritare şi conducerea CJ să se implice mai mult în eficientizarea compartimentelor administrative din cadrul CJ, cât şi a instituţiilor subordonate acestuia. Şi cum de fiecare dată este loc şi de mai bine, îmi doresc ca în anul 2015 să fiu mai eficientă ca şi consilier aflat în opoziţie, ocazie cu care voi uza de toate pârghiile legale ca în judeţul Galaţi să avem servicii medicale şi condiţii în spitalele gălăţene la standarde europene, să redeschidem Grădina Zoologică, să reabilităm cât mai multe drumuri judeţene. Îmi doresc să se cheltuie mult mai eficient şi mai transparent banul public, în special pe proiecte de investiţii şi de dezvoltare judeţeană”.

Citit 1602 ori Ultima modificare Vineri, 09 Ianuarie 2015 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.