Consiliul Judeţului Galaţi NU mai face BUGETELE. Comunele vor PRIMI BANI direct de la Finanţe

Consiliul Judeţului Galaţi NU mai face BUGETELE. Comunele vor PRIMI BANI direct de la Finanţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierul judeţean George Stângă, preşedintele tinerilor liberali, a anunţat că se va termina cu împărţirea banilor către comune după bunul plac al conducerii Consiliului Judeţului Galaţi.

Potrivit sursei, Legea bugetului, aprobată pe 29 decembrie, a stabilit un plafon de venituri pentru fiecare comună de 1,5 milioane de lei, iar primăriile care nu vor reuşi să atingă această limită din venituri proprii vor primi bani pentru echilibrarea bugetului, prin decizia directorului Direcţiei Regionale de Finanţe.

„În Legea bugetului este prevăzut că UAT-urile care nu reuşesc să îndeplinească acest plafon vor primi sume de echilibrare a bugetului din impozitul pe venit. Ca noutate, aceşti bani nu vor mai fi distribuiţi de către Consiliul Judeţului, ci vor fi distribuiţi prin decizie a directorului Direcţiei Regionale de Finanţe, ceea ce înseamnă că împărţirea banilor nu va mai fi la latitudinea discreţionară a conducerii Consiliului Judeţului, astfel că fiecare comunitate va beneficia de un buget minim”, a explicat consilierul judeţean.

Citeşte şi: ULTIMA rectificare bugetară pe 2014 la CJ: SUPLIMENTĂRI DE BUGET pe final de an

Citit 2095 ori Ultima modificare Duminică, 18 Ianuarie 2015 16:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.