Ţuchel cere intervenţia PREFECTULUI/ Primarul Tecuciului, NEMULŢUMIT de conducerea CJ

Ţuchel cere intervenţia PREFECTULUI/ Primarul Tecuciului, NEMULŢUMIT de conducerea CJ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Foc şi pară pe conducerea Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, care nu a manifestat deschidere faţă de o serie de probleme cu care se confruntă Tecuciul, primarul Daniel Ţuchel i-a solicitat, ieri, prefectului de Galaţi, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social, să intervină pentru ca CJ să ofere sprijin financiar Primăriei pentru finanţarea Serviciului Public Local de Evidenţa Persoanelor, dar şi pentru funcţionarea în bune condiţii a Spitalului Municipal „Anton Cincu”, aflat în regim de „avarie” din cauza fondurilor insuficiente.

"Serviciul Public Local de Evidenţa Persoanelor deserveşte, pe lângă municipiul Tecuci, 22 unităţi administrativ-teritoriale, adică peste 100.000 de locuitori în plus faţă de populaţia municipiului Tecuci. Am emis peste 22.000 de buletine în anul 2014 şi, pentru fiecare şapte lei încasaţi de la un cetăţean care a solicitat schimbarea buletinului, Consiliul Local a trebuit să pună din bugetul public 11 lei pentru emiterea acelei cărţi de identitate. Ne vedem în situaţia în care colectăm taxe şi impozite de la cetăţenii municipiului Tecuci şi le împărţim comunelor pentru a le face buletine cetăţenilor din localităţile arondate. Este o situaţie hilară, pe care noi nu o mai putem tolera. Vă solicit, în măsura prerogativelor pe care le aveţi, împreună cu CJ Galaţi, să găsim soluţii pentru finanţarea serviciului”, a spus Ţuchel.

În ceea ce priveşte Spitalul Municipal, primarul Tecuciului a precizat că municipalitatea a alocat, anul trecut, un milion de lei pentru a asigura funcţionarea unităţii medicale. „Am constatat că 30 la sută din pacienţii spitalului erau din Tecuci, iar 70 la sută din mediul rural. Banii pe care îi primim de la CAS abia ajung pentru plata salariilor şi pentru unele dintre utilităţi. Tot CJ poate interveni cu sume de bani, pentru că legislaţia a fost modificată pe parcursul anului trecut, şi putem asigura funcţionarea spitalului din Tecuci, el nefiind numai de interes local, ci de interes judeţean”, a precizat Ţuchel.

Rămâne de văzut dacă şefii Consiliului Judeţului vor reacţiona de această dată.

Citit 2557 ori Ultima modificare Marți, 27 Ianuarie 2015 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.