"CHIRIAŞII DE LUX" AI CJ GALAŢI/ Scandalul „Apartamentul” ar putea ajunge la CSM

"CHIRIAŞII DE LUX" AI CJ GALAŢI/ Scandalul „Apartamentul” ar putea ajunge la CSM
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, ia în calcul sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la „chiriaşii de lux” ai CJ, printre care magistraţi şi avocaţi, care au obţinut în instanţă dreptul de a cumpăra locuinţele la preţuri derizorii. Anunţul a fost făcut de şeful CJ la şedinţa extraordinară de luni a aleşilor judeţeni. „Am avut curajul, deşi ştiam în ce mă băgam, să trimit dosarul la Procuratură. Procuratura a dat NUP, am contestat acest lucru. Dacă va fi nevoie, ne vom adresa şi CSM pentru că lucrurile, totuşi, nu pot sta aşa. Sigur că ei au acţionat prin amenzi. Sper că în ţara asta există bun simţ naţional şi Justiţie, în ciuda unor grupuri organizate care au sentinţe definitive şi irevocabile pe bază de acte false”, a spus Nicolae Bacalbaşa.

Acesta a comparat dosarul „Apartamentul” cu cel al Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT, aflată după gratii. „Este o situaţie deosebit de gravă cu apartamentele Consiliului Judeţului, unde cred că ne aflăm în faţa unei situaţii asemănătoare cu dosarul Bica şi Agenţia de Restituire a Proprietăţilor. Aş zice că este tras la indigo, şi unde s-a impus de către instanţe judecătoreşti în favoarea unor oameni din lumea Justiţiei, cumpărarea la un preţ de nimic, cât o sticlă bună de whisky în anumite cazuri, a acestor apartamente pe baza unui fals. O hârtie care emana, nu de la constructor, cum cerea legea, ci de la dirigintele de şantier. Avocatul acestor persoane, de o insistenţă şi o violenţă ieşită din comun, este soţul unei doamne care a obţinut un apartament, în ciuda legii, având două apartamente în posesie, pe baza unei cereri că doreşte apartament pentru copilaşul ei, în vârstă de cinci ani. Dacă aveţi copilaşi în vârstă de cinci ani, cereţi şi dumneavoastră apartament”, le-a spus aleşilor judeţeni preşedintele CJ.

Avocatul Constantin Savin, cel care îi reprezintă pe „chiriaşii de lux” ai CJ, nu a dorit să comenteze afirmaţiile preşedintelui Nicolae Bacalbaşa.

Citit 3575 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Martie 2015 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.