Galaţiul ar putea avea, în aproximativ trei luni, sistem de PARCARE prin SMS

Galaţiul ar putea avea, în aproximativ trei luni, sistem de PARCARE prin SMS
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ani de zile de când vorbeşte despre introducerea unui sistem de parcare prin SMS, Gospodărire Urbană a elaborat, în sfârşit, un regulament în acest sens. În două-trei luni, gălăţenii cu autoturisme ar putea plăti parcarea la străzile principale prin SMS, iar varianta plăţii prin parcometru va funcţiona în paralel.

Regulamentul plăţii parcării prin SMS urmează să intre în dezbatere publică pe site-ul Primăriei, unde trebuie să stea o lună, după care va ajunge în şedinţa de Consiliu Local pentru aprobare.

"Este un serviciu mult mai comod. Eşti anunţat pe telefon când ţi se termină parcarea. Cu parcometrele au fost mereu discuţii, ba că nu se dau bilete, ba că se fură, ba că se defectează. Aşa, prin SMS e foarte simplu. Vom merge în continuare şi cu parcometrele, pentru că trebuie să-i oferim clientului variante de plată”, ne-a explicat directorul adjunct al societăţii Gospodărire Urbană, Marius Bocăneală.

Tarife mai mari, dar o monitorizare mai bună

Potrivit directorului din cadrul societăţii, fiecărui conducător auto care vrea să plătească parcarea prin SMS i se trimite un cod, acesta tastează codul, i se cere numărul maşinii şi apoi este întrebat cât vrea să staţioneze acolo. "Apoi vine mesajul: aţi parcat maşina în zona D, de la ora D până la ora E, cu cinci minute înainte de expirarea timpului eşti anunţat. Vom controla plata parcării printr-un device pe care îl vor avea controlorii noştri de trafic, va fi pus în faţa maşinii, citeşte maşina, iar device-ul arată că maşina este parcată până la ora E. Când maşina nu are plătită parcarea sau nu are abonament făcut, vine informare că putem bloca autoturismul. Softul respectiv ne va permite exact să vedem câte maşini s-au verificat în ziua respectivă", ne-a spus directorul Bocăneală.

În acest moment, conducerea societăţii poartă discuţii cu diferite societăţi pentru a vedea care sunt cele mai bune şi cele mai convenabile programe. Tarifele vor creşte faţă de anul trecut, pentru că acestea trebuie să acopere şi abonamentul către societatea de telefonie, dar şi abonamentul către societatea care pune la dispoziţie softul.

Gospodărire Urbană are acum între 1.800 şi 2.000 de locuri de parcare pe străzile principale, în 12-14 parcări, dar nu sunt folosite toate. Astfel de cazuri sunt întâlnite în parcările din Micro 19, de la Neacşu în sus, sau de pe Siderugiştilor. Pentru cele aproape 2.000 de locuri sunt circa 20 de parcometre, unele parcări neavând niciunul, pentru că, potrivit reprezentanţilor societăţii, respectivele parcări nu sunt folosite. Odată cu implementarea noului sistem de plată, Gospodărire Urbană intenţionează mărirea numărului de parcometre, dar şi a numărului de echipaje care vor verifica plata parcării.


CITEŞTE ŞI: Regulament nou pentru PARCAREA cu abonament. Gospodărire Urbană NU RENUNŢĂ la idee

Citit 2881 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Martie 2015 20:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.