Primarul Galaţiului, Marius Stan, nu a avut succes la Bucureşti: „Ministerul Energiei a REFUZAT REPORNIREA CET”
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Primarul Galaţiului, Marius Stan, nu a avut succes la Bucureşti: „Ministerul Energiei a REFUZAT REPORNIREA CET”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Discuţiile pe care primarul Marius Stan, le-a avut joi, 2 aprilie, la Ministerul Energiei, nu s-au finalizat cu nimic bun pentru Galaţi. Potrivit edilului, Ministerul Energiei nu a acceptat repornirea Electrocentrale, reafirmând că societatea va rămâne închisă până la toamnă. Romgazul, cel care a sistat alimentarea cu gaze a CET, nu a aprobat planul de reorganizare propus, prin care să reia furnizarea pentru ca Electrocentrale să poată livra agent termic către populaţie. Motivaţia a fost aceea că pierderile ar fi prea mari.

„Propunerea pe care am primit-o a fost să facem o societate mixtă, formată din CET şi Calorgal, iar din aportul de capital să investim şi să punem în funcţiune cazanul de apă fierbinte (C.A.F. de 20 Gcal/h) din Ţiglina II. Numai că este o variantă de durată, care ar face ca oamenii să aibă apă caldă abia în aprilie 2016! Le-am spus celor de la Ministerul Economiei că, dacă rămân până în octombrie fără apă caldă, cetăţenii se vor debranşa, iar asta va însemna falimentul acestui sistem de utilităţi publice şi peste o mie de şomeri”, ne-a declarat Marius Stan.

O nouă rundă de discuţii la Bucureşti

Marius Stan urmează să aibă, săptămâna viitoare, o nouă întâlnire la Guvern, de această dată cu premierul Victor Ponta. Tema discuţiei va fi preluarea CET de către Primărie.

„Vom solicita ca prin hotărâre de Guvern să ne dea CET fără datoriile care, acum, se ridică la 160 de milioane de lei, pentru ca noi, pe baza declarării situaţiei de urgenţă, să putem încredinţa managementul, producerea, distribuţia şi facturarea agentului termic unui operator privat. Este soluţia corectă, care s-a aplicat cu succes în alte oraşe din ţară. Săptămâna viitoare sper să găsesc înţelegerea necesară. Sunt dezamăgit de faptul că gălăţenii nu au nici căldură nici apă caldă”, ne-a declarat Marius Stan.


Cum au ajuns gălăţenii captivii Apaterm/ Fără apă caldă, căldură şi libertatea DEBRANŞĂRII

Citit 8213 ori Ultima modificare Vineri, 03 Aprilie 2015 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.