Primul parc de cartier e departe de ce a fost, la un an şi jumătate de la deschidere

Primul parc de cartier e departe de ce a fost, la un an şi jumătate de la deschidere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu bănci intacte, cu fântână arteziană funcţională, dar cu elemente de joacă lipsă şi cu arcuri bune de împiedicat copiii

În noiembrie 2013, Primăria municipiului Galaţi a inaugurat în Micro 39 B primul parc de cartier. Atunci, municipalitatea a promis construirea a încă 20 de astfel de ansambluri urbane. Acestea au fost licitate, lucrările atribuite, iar construcţia a început în Ţiglina I, lângă blocurile B2-D2.

Am mers în Micro 39 B, pentru a vedea cum arată, la un şi jumătate de la construcţie, proiectul pilot al Primăriei. Primul parc de cartier al administraţiei Marius Stan, pentru care municipalitatea a dat aproape 100.000 de euro, a rămas, la un an şi jumătate de la construcţie, fără două elemente de joacă. Deşi cabina paznicului este lipită de parc, din cele două elemente de joacă nu au mai rămas decât arcurile.

Păreri împărţite

"Arătaţi-i lui Stan arcurile rupte, pericol pentru prichindei, care, în alergare, ar putea sa cadă cu burtica peste ele. Arătaţi-i haita de câini comunitari aciuită lângă cabina paznicilor, hrăniţi şi adăpaţi de aceştia", ne-a sesizat unul dintre cititorii cotidianului nostru.

Suprafaţa ansamblului de joacă, cauciucată, este deja cârpită, iar în dreptul uneia dintre bănci este luată aproape cu totul. Parcul a rămas cu cele două tobogane, cu două leagăne şi sistemul de frânghii destinate căţărării. Frânghiile s-au rupt, iar de copaci atârnă sârme din fier şi bucăţi de lemn. Ba, într-un loc, cordoanele pentru căţărare au fost agăţate de una din bucăţile de sârmă înfăşurate în jurul copacului. Cu toate că puii pe arc au dispărut de multă vreme, potrivit uneia dintre mămici, prezentă în parc cu copilul la ora vizitei noastre, locul de joacă arată încă bine, mult mai bine decât multe alte astfel de spaţii din oraş.

"Nu stau în zonă, dar vin destul de des aici. Parcul e îngrădit, are suprafaţă cauciucată, dar căluşeii n-au mai fost înlocuiţi de când au dispărut", ne-a spus Nicoleta Grosu.

Din ansamblul urban inaugurat în noiembrie 2013, care include o fântână arteziană, o cişmea publică, rulouri de gazon, loc de joacă pentru copii, bănci, coşuri de gunoi, mese de şah, stâlpi de iluminat, spaţiul pentru joacă este cel mai deteriorat. În rest, cel puţin când am fost noi în parc (marţi, 21 aprilie - n.a.), era curat. Băncile, gazonul, mesele de şah arată bine, iar angajaţii Ecosal lucrau, în dimineaţa zilei respective, la fântâna arteziană, pentru a-i da drumul.

Citit 3540 ori Ultima modificare Joi, 23 Aprilie 2015 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.