Când începe campania de dezinsecţie în Galaţi

Când începe campania de dezinsecţie în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria municipiului Galaţi anunţă că, de joi, începe campania de dezinsecţie generală în oraş. În prima etapă se acţionează de la sol, cu prioritate în parcuri, zone de joacă cu spaţii verzi şi locuri de agrement. "Dezinsecţia se face, cu precădere, la orele dimineţii şi vizează stârpirea insectelor dăunătoare (ţânţari, muşte, căpuşe, gândaci, ploşniţe). După încheierea dezinsecţiei în parcuri, locuri de joacă şi zone de agrement se va trece la stârpirea insectelor dăunătoare în cartiere, pornind de la periferie către centru. Operaţiunile de dezinsecţie la sol sunt programate să dureze între 30 şi 45 de zile, în funcţie de starea vremii. Precizăm că operaţiunile de dezinsecţie la sol se pot face doar în zilele în care nu plouă", comunică Primăria.

Începând cu 18 mai 2015, în funcţie de starea vremii, se va acţiona din aer pentru stârpirea insectelor dăunătoare. Raidurile aeriene se vor efectua dimineaţa, în intervalul orar 6,00 – 10,00, şi vor acoperi întreg municipiul Galaţi. Pentru ca dezinsecţia din aer să aibă eficienţă maximă, stropirea contra dăunătorilor trebuie făcută într-un interval de timp în care nu plouă cel puţin 48 de ore consecutiv.

Dezinsecţia generală de primăvară costă aproximativ 150.000 de lei. Următoarea dezinsecţie pentru stârpirea insectelor dăunătoare este programată în luna august.

Citit 1652 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Mai 2015 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.