PROTEST la Prefectura Galaţi: S-a cerut DEMISIA lui Victor Ponta (FOTO)

PROTEST la Prefectura Galaţi: S-a cerut DEMISIA lui Victor Ponta (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Aproximativ 150 de membri ai PNL şi PMP au protestat, vineri, 12 iunie, timp de o oră, pe esplanada din faţa Prefecturii, cerând demisia prim-ministrului Victor Ponta, suspect de fapte de corupţie. Acţiunea, organizată de PNL, dar la care au fost prezenţi mai mulţi membri ai PMP, s-a dorit a fi şi un mesaj de susţinere pentru moţiunea de cenzură a liberalilor - "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!", dezbătută vineri în Parlament, dar care a picat la vot.

Protestatarii au scandat şi au afişat pancarte cu mesajele „Ponta Ş-o-va lua”, “Ponta a furat şi se vrea scăpat”, „Victoraş, să ne laşi”, „Jos dottore şi plagiatore”, „Ponta - minciună, tupeu, sfidare”, “Votul nu e lozincă, este forţa noastră".

"Protestăm pentru ca diaspora să poată vota prin corespondenţă. În al doilea rând, am intrat, din nou, în prim-planul comunităţii internaţionale, întrucât avem un prim-ministru care are probleme cu justiţia. Nu ştim dacă este vinovat sau nu, dar trebuie să-i dea justiţiei dreptul de a verifica dacă concluziile la care a ajuns sunt adevărate. Ne face de ruşine în întreaga ţară şi în întreaga Europă", a afirmat Nicuşor Ciumacenco, copreşedintele Organizaţiei Municipale a PNL.

Şi preşedintele PMP, Cătălin Cristache, a scandat pentru demisia lui Ponta, spunând că "oricine ar veni în locul acestuia ar fi mult mai bun pentru România decât actualul prim-ministru". "Astăzi, dar numai astăzi, ne-am aliat cu colegii de la PNL, ca să protestăm împotriva Guvernului şi a prim-ministrului, care nu-şi mai are locul în fruntea Guvernului României", a spus Cristache.

Foto Corina Dobre

Citit 2238 ori Ultima modificare Vineri, 12 Iunie 2015 20:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.