Ordonanţa întârzie. ÎMPRUMUTUL pentru CĂLDURĂ, în şedinţă de îndată

Ordonanţa întârzie. ÎMPRUMUTUL pentru CĂLDURĂ, în şedinţă de îndată
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Împrumutul în valoare de 33 de milioane de lei, de la Trezoreria Statului, pentru achizitionarea combustibulului necesar pentru iarna 2015-2016, nu a mai intrat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de marţi, 27 octombrie, a Consiliului Local. Motivul? Primăria a fost nevoită să-l retragă, pentru că nu a fost publicată încă ordonanţa de urgenţă care va reglementa modul în care va putea fi accesat împrumutul.

"După spusele reprezentanţilor Guvernului, luni (26 octombrie - n.r.) ar fi trebuit să apară ordonanţa şi, în funcţie de ea, noi trebuia să promovăm azi (marţi, 27 octombrie - n.r.) proiectul de hotărâre, în două zile ne puneau în posesia banilor şi mai departe sistemul putea fi pornit fără probleme. Ordonanţa este în lucru la Ministerul Muncii, am înţeles de la dl ministru de Finanţe, şi probabil că zilele viitoare va apărea, motiv pentru care insist ca în regim de urgenţă să facem o şedinţă de îndată, special pe acest subiect”, le-a spus edilul aleşilor locali.

Marius Stan s-a declarat de acord cu plata în avans, pe o lună, a serviciilor de încălzire: „Pe sezonul trecut, CET a rămas cu mai bine de 50 de milioane neîncasaţi de la defunctul Apaterm şi cine s-a fript o dată cu ciorbă suflă şi în iaurt. Mi se pare o cerere decentă cu avans o lună, era indecentă prima cerere, de a pune la dispoziţie contravaloarea combustibilului pentru toată iarna”, a spus Stan.

Când vom avea căldură

"Dacă ar fi la noi butonul de pornire a căldurii, am şti cu exactitate când îi dăm drumul. Eu zic că Romgaz şi CET realizează că e vorba doar de nişte formalităţi şi sper să facă toate demersurile pentru pregătirea instalaţiei, astfel încât, atunci când, din punct de vedere juridic, toate lucrurile s-au reglat, să fie apţi pentru a furniza căldură populaţiei".

În acelaşi timp, aleşii au aprobat prelungirea până la 15 noiembrie a Convenţiei pentru asigurarea apei calde.

Citit 1606 ori Ultima modificare Marți, 27 Octombrie 2015 22:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.