Alba-neagra cu TVA-ul la GOSPODĂRIRE URBANĂ Galați. Cum a fost până la urmă, în cazul parcometrelor din PARCĂRILE CU PLATĂ

Alba-neagra cu TVA-ul la GOSPODĂRIRE URBANĂ Galați. Cum a fost până la urmă, în cazul parcometrelor din PARCĂRILE CU PLATĂ
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

La începutul lunii Ianuarie, mai mulţi gălăţeni ne-au trimis sesizări la redacţie cu privire la faptul că, la parcometrele din parcările cu plată, TVA-ul încasat era tot de 20 la sută, în loc de 19 la sută. De la "responsabilii au fost în concediu" la "în registre avem banii încasaţi cu TVA de 19 la sută", Gospodărire Urbană a "jonglat" cu informaţia. 

Chiar dacă rezolvarea a fost rapidă, iar reprezentanţii societăţii "Gospodărire Urbană", cea care are în grijă parcările cu plată din municipiul Galaţi, au reuşit să schimbe modul în care parcometrele încasează taxa pe valoare adăugată, de la 20 la sută, la 19 la sută, rămâne, totuşi, dilema. Cine plăteşte pentru această greşeală? 

"Responsabilii au fost în concediu"

Când le-am cerut, prima dată, un punct de vedere în acest sens, reprezentanţii societăţii ne-au transmis că "operatorii parcometrelor au fost în concediu - CLICK AICI PENTRU DETALII, astfel că modificările la softul lor nu au putut fi efectuate. Zilele acestea se va interveni pentru rezolvarea acestor probleme". Evident, gălăţenii erau nemulţumiţi, chiar dacă diferenţa nu ar fi fost una uriaşă. "Eu, dacă am firmă şi nu încasez cu TVA de 19 la sută, ci de 20 la sută, sunt amendat. Corect? Pe ei de ce nu îi trage nimeni de urechi?", ne-a spus, la acea vreme, un gălăţean. 

Amintim că, la un leu introdus în parcometru, TVA-ul era calculat la 0,17 lei, în loc de 0,16, cât ar fi trebuit să fie.

TVA de 19 la sută, doar în registre

Chiar dacă a venit cu întârziere, răspunsul formulat de ADP la solicitarea noastră a ajuns. Deşi noi am cerut un răspuns privind "modul în care va fi soluţionată problema, modul de rambursare sau evidenţiere separată în contabilitate a sumelor încasate în plus şi persoanele vinovate de încălcarea legii şi modul de sancţionare a acestora", societatea ne-a spus doar că "în conformitate cu art.282 din legea 227/2015 privind Codul Fiscal (...) şi în conformitate cu art.291, lit.b, începând cu 1.01.2017, se aplica TVA de 19 la sută. Având în vedere acestea, v-am ataşat extrase din data de 11.01.2017, 17.01.2017 şi 27.01.2017. Înregistrarea în contabilitate a acestor extrase este cu TVA de 19 la sută". 

Aşadar, deşi la parcometre încă se taxa TVA de 20 la sută (pe 17.01.2017, când am scos şi noi un tichet pentru dovadă), societatea spune că, în registre, se trecea TVA de 19 la sută. Concluziile le trageţi dumneavoastră!

 

Citit 5033 ori Ultima modificare Luni, 13 Februarie 2017 16:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.